• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Hrvati slave uz ustaške pjesme - NIŠTA NOVO!" Italijani ŽESTOKO udarili po Lovrenu i Brozoviću!

Autor Dragan Šutvić

"Gazeta" je naširoko pisala o sramnoj proslavi koju su Hrvati organizovali u privatnoj režiji.

 italijanski novinari kritikuju brozovića i lovrena zbog ustašluka  Izvor: Facebook/EpicBrozo Caffe Bar/printscreen

Do Italije je stigao video na kome fudbaleri Hrvatske Marcelo Brozović i Dejan Lovren pjevaju Tompsonovu pesmu "Bojna Čavoglave" i uzvikuju fašistički pozdrav "Za dom spremni", a italijansku štampu to uopšte ne čudi. 

Čuveni "Gazeta delo Sport" uporedio je "za dom spremni" sa nacističkim pozdravom "sieg heil", a posebno su udarili na zvijezdu Intera Marcela Brozovića u čijem se kafiću održavala proslava na kojoj su uzvikivane sporne poruke. 

"Marcelo Brozović izazvao je pravu oluju. U videu koji je postao viralan s nekim od svojih saigrača iz reprezentacije viče 'za dom spremni', poklič koji su za vrijeme Drugog svetskog rata koristile ustaše. To je u Hrvatskoj bilo jednako kao i nacistički pozdrav 'Sieg Heil'", piše "Gazeta".

Oni Marka Perkovića Tompsona nazivaju "neonacistom", a podsjetili su da su igrači Hrvatske pjevali Tompsonove pjesme i tokom samog Mundijala u Kataru. 

"Tim riječima počinje pjesma Marka Perkovića Tompsona, koji se smatra za neonacistu. Na snimku možete prepoznati i Dejana Lovrena, nekadašnjeg igrača Liverpula, a danas ruskog Zenita. Način na koji su oni proslavili svoje medalje puno je ozbiljniji od sfere sporta i on nije ništa novo za hrvatske fudbalere. Nakon pobjede protiv Brazila na penale Brozović i njegovi drugovi pjevali su takođe Tompsonovu pjesmu koja u sebi ima stih koji se odnosi na Herceg-Bosnu, hrvatsku državnu tvorevinu koja je postojala od 1991. do 1994. godine, a koja je prepoznata kao zločinački projekt na sudu u Hagu", stoji u članku "Gazete". 

I u samoj Hrvatskoj je ovaj potez naišao na mnogo osude, ali se Hrvatski nogometni savez još uvijek nije oglasio po tom pitanju. 

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo:

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC