• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Mrze sebe, mrze SVE ŠTO JE HRVATSKO!" Lovren se brani poslije ustaških pokliča: Šaka ljubomornih ljudi...

Autor Dragan Šutvić

Hrvatski defanzivac Dejan Lovren brani samog sebe od "napada" poslije skandala koji je napravio tokom proslave bronzane medalje. Pjevao je Tompsonove pesme i skandirao "Za dom spremni".

 dejan lovren se brani nakon ustaških pokliča  Izvor: Profimedia

Hrvatski fudbaler Dejan Lovren izgleda ne vidi ništa problematično u tome što je po povratku u Hrvatsku, tokom proslave bronzane medalje na Svjetskom prvenstvu u Kataru, pjevao pjesme kontroverznog Marka Perkovića Tompsona, odnosno salutirao ustaškim pozdravom "Za dom spremni". Nakon što su mediji u Srbiji kritikovali sramotan potez Lovrena, reprezentativac Hrvatske je počeo da se brani, valjda osokoljen podrškom koju je dobio od najvećeg dijela navijača.

"Našla se ekipa koja će da proziva majstore. Samo jako Deki i Broz, Hrvatska je uz vas. Uživajte nakon srebra i u zasluženoj bronzi", glasila je jedna objava sa Instagrama u kojoj je podijeljen snimak na kome Lovren i Brozović skandiraju skandalozne stvari, čime je reprezentativac Hrvatske dobio "dozvolu" da nastavi na isti način da slavi.

"Šaka bijednih, jadnih i ljubomornih ljudi, mrze sve što je hrvatsko. U stvari, mrze prvo sebe. Nije mi jasno kako rade u Hrvatskoj?", glasilo je Lovrenovo retoričko pitanje za navijače koji su očigledno na njegovoj strani, kritikujući vjerovatno na mali dio hrvatske javnosti koji je protiv bahatog ponašanja hrvatskih reprezentativaca, a kojima ovo nije jedini skandal koji su napravili u posljednjih nekoliko godina.


Podsjetimo, prije sedam godina hrvatski defanzivac Josip Šimunić kažnjen je zbog ustaškog pokliča "Za dom spremni" sa 3.000 evra, pošto je ovo skandirao poslije plasmana Hrvatske na Svjetsko prvenstvo. UEFA je tada pokrenula istragu jer je raspirivao rasnu mržnju, a vidjećemo da li će FIFA reagovati u slučaju Dejana Lovrena i Marcela Brozovića - i da li uopšte može da reaguje pošto se incident nije dogodio na utakmici.

Za razliku od toga, vjerovatnije je da bi mogao da bude kažnjen za skandal koji je napravio u miks-zoni poslije pobjede Hrvatske nad Marokom u meču za treće mjesto, kada je vrijeđao hrvatske novinare.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC