• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Preminuo poznati fudbaler, Čarobnjak Fabijan O'Nil (49): Bio je zvijezda devedesetih, spiskao milione i ostao bez ičega!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Legendarni urugvajski fudbaler Fabijan O'Nil preminuo je u Montevideu

 Preminuo  Fabijan O'Nil Izvor: Profimedia

Poznati urugvajski fudbaler Fabijan O'Nil preminuo je u Montevideu ove nedjelje, u 50. godini. On je devedesetih bio zvijezda Serije A, proslavo se u Kaljariju, a početkom vijeka igrao je i za Juventus. Bio je reprezentativac, a vijest da je preminuo objavio je posljednji klub za koji je nastupao - Nasional iz Urugvaja. Takođe, oglasio se i njegov Kaljari: "Ponosni smo zbog toga što smo mogli da se divimo tvojoj genijalnosti. Bio si kristalno čist, kao i svi najdragocjeniji dijamanti. Učinio si da se svi zaljubimo u tvoju klasu. Kaljari nikad nije prestao da voli Čarobnjaka sa 'desetkom' na leđima. Počivaj u miru Fabijane. Zauvijek ćeš biti jedan od nas", objavio je taj italijanski klub.

Fabijan O'Nil bio je poznat kao majstor sa loptom, ali i kao as koji ima problem sa alkoholom. Posljednjih nekoliko godina je nekoliko puta bio hospitalizovan zbog oboljele jetre. Ove subote ujutru takođe je bio zbrinut u bolnici i pao je u komu, iz koje se nije probudio, uprkos naporima ljekara da mu sačuvaju život. Preminuo je u 12.55 časova po lokalnom vremenu u Urugvaju, u čijoj je reprezentaciji takođe nosio "desetku".

Često je citirana izjava Zinedina Zidana da nikad nije trenirao kraj boljeg igrača od O'Nila, sa kojim ipak nije dugo igrao, jer je Urugvajac u januaru 2002. otišao u Peruđu, gdje je ostao samo pola godine pa se vratio u Kaljari, u Seriju B. Pored toga što je volio alkohol, volio je i da se kocka, pa je 2012. priznao da je učestvovao u namještanju utakmica. Zbog toga je bio kažnjen, ostao je bez velikog novca, a "penzionerske" dane provodio je na svom ranču.

"IMAO SAM MILIONE I IZGUBIO SVE"

Izvor: Profimedia/Bildbyran

"Imao sam 14 miliona dolara i sve sam izgubio. Ne smeta mi da budem siromašan", rekao je on u jednom intervjuu, u kojem je objasnio da živi mirno u svom rodnom gradu Paso de los Toros. "Uživam ovako, nikad nisam ni htio da budem kraj bogatih ljudi. Srećom, i dalje ima ljudi koji znaju šta je etika i kada vide da se mučim, pruže mi ruku i pomognu", govorio je on takođe.

Povodom O'Nilove smrti oglasio se Juventus: "Urugvajski vezista, koji je preminuo 25. decembra 2022, igrao je za Juventus dvije godine. Napustio nas je u Montevideu, sa 49 godina. Bio je talentovani vezista, igrao je za Juventus od 2000. do 2002. Juventus ga pamti i izražava saučešće njegovoj porodici", saopšteno je.

Pročitajte i ovo

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC