• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda ima "vunderkinda", a ne igra? Na spisku je najvećih talenata, na Marakani upisao tek 300 minuta!

Autor Haris Krhalić

Crvena zvezda, bar prema istraživanju Švajcaraca, ima jednog od najtalentovanijih lijevih bekova svijeta.

 Irakli Azarov među najperspektivnijim fudbalerima Izvor: MN PRESS

Međunarodni centar za sportske studije (CIES) iz Švajcarske objavio je krajem ove godine vrlo zanimljivo istraživanje o najperspektivnijim mladim fudbalerima. Na tom spisku su se našla tri srpska igrača, s tim da jedan od njih - Miloš Kerkez - igra za reprezentaciju Mađarske. Pored njega tu su dvojica srpskih igrača iz Superlige (Stefan Mitrović i Miloš Pantović), dok je blago iznenađenje da je tu još jedan stranac iz domaćeg šampionata.

U pitanju je Irakli Azarov iz Crvene zvezde koga je CIES smjestio u grupu najtalentovanijih lijevih bekova planete. Odnosno, u grupu onih sa ofanzivnih karakteristikama - pošto su ih podijelili u tri kategorije: ofanzivni, defanzivni i dvosmjerni igrači.

Po njihovoj procjeni, Azarov je ofanzivni lijevi bek sa petim najvećim potencijalom na svijetu. U kalendarskoj 2022. godini odigrao je 2.646 minuta, što je izuzetno značajan činilac procjene, međutim daleko manje na "Marakani" nego u Gruziji gdje je nosio dres Dinama. Ispred njega su tek Kventin Merlin iz Nanta, Bjern Mejer iz Klub Briža, Jan Matsen iz Barnlija i Bredli Loko iz Remsa, navodi CIES i dodaje da je Gruzijanac procijenjen na 1,6 miliona evra.

Ipak, navijači Crvene zvezde nisu to još vidjeli od Azarova koji je imao vrlo spor "ulazak" u sezonu sa Zvezdom, pa je bilo i utakmica u kojima je zamijenjen zbog problema u odbrani. Bivši igrač Dinamo Batumija, kluba u kome je igrao i Hviča Kvarachelija (zvijezda Napolija), odigrao je ukupno 315 minuta u Superligi, dok je na pet minuta igrao i u Ligi Evrope.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC