• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Otkriveno koliko je Srbija zaradila od Svjetskog prvenstva! FSS objavio cifru - evo šta piše u izvještaju!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

FSS saopštio je finansijski izvještaj poslije Mundijala u Kataru.

 Fudbalski savez Srbije od Svjetskog prvenstva zaradio 12 miliona dolara Izvor: MONDO/Stefan Stojanovć

FSS je u Staroj Pazovi održao sjednicu na kojoj je donijeto nekoliko odluka. Prije svega toga je direktor serniorske reprezentacije Stevan Stojanović podnio izvještaj o radu i rezultatima "orlova" od momenta dolaska Dragana Stojkovića na mjesto selektora, pa sve do učešća na Svjetskom prvenstvu u Kataru. Članovi Izvršnog odbora su zaključili da je ostvaren željeni cilj, a to je bio plasman na Mundijal.

Nije bilo riječi o upadu Novice Tončeva, ali je objavljen i finansijski izvještaj koji je predstavio generalni sekretar FSS Jovan Šurbatović, a koji se tiče šampionata u Kataru.

"Ukupni prihodi su 11.853.364 dolara, rashodi su 7.751.398 dolara, što znači da je ostvaren prihod od 4.101.965 dolara. Članovi IO usvojili su izvještaj i sa zadovoljstvom konstatovali su da su ostvareni zavidni prihodi i da se u isto vrijeme vodilo računa o svakom utrošku", navodi se u saopštenju FSS.

Uz to je donijeta odluka o direktnoj finansijskoj pomoći regionima za programske aktivnosti u 2023. godini u iznosu od 27 miliona dinara. Takođe, donijeta je odluka i o raspodjeli UEFA sredstva solidarnosti od 2.506.000 evra koji će biti raspodijeljeni na 14 klugova Superlige koji će dobiti po 179.000 evra. Dio toga, po 74.564 evra, odnosno 10.650 evra po klubu biće raspodijeljeno u sedam klugova Superlige za žene, a dio nagrade ostvarene plasmanom na Mundijal biće solidarno podijeljeno ženskim klubovima Superlige i Prve lige Srbije, ukupno 18 klubova.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC