• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

TROJICA SRBA U NAJGOREM TIMU MUNDIJALA! Potpuno podbacili u Kataru, nisu stigli ni do šestice!

Autor Haris Krhalić

Dva reprezentativca Srbije i jedan Srbin koji nastupa za drugu reprezentaciju našli su se u najslabijem timu Mundijala u Kataru.

 Trojica Srba u najgorem timu Svjetskog prvenstva 2022 Izvor: Profimedia

Svjetsko prvenstvo u Kataru je završeno - Argentina je osvojila titulu pobjedom nad Francuskom nakon boljeg izvođenja penala, a odmah nakon finala podijeljene su nagrade najboljima na turniru. Takođe, specijalizovani sajtovi se nakon Svjetskog prvenstva bave igračima koji su na Mundijalu ostavili najslabiji utisak, a tu ima mjesta za čak trojicu Srba.

Mundijal koji nećemo pamtiti po velikom rezultatu selekcije Srbije nije donio senzaciju ni za Kanadu, koja je završila kao posljednja u svojoj grupi. Zbog toga je specijalizovani sajt "WhoScored" uvrstio Milana Borjana u tim najslabijih fudbalera na ovogodišnjem Svjetskom prvenstvu. Pored Srbina rođenog u Kninu, mjesta u ekipi zauzimaju i dvojica fudbalera koje je Dragan Stojković poveo u Katar.

Miloš Veljković je odigrao sva tri meča u grupnoj fazi i prosječna ocjena tim susretima bila mu je 5.97. Ovaj sajt ga je stavio na mjesto centralnog defanzivca u formaciji sa tri štopera, što je igrao i u reprezentaciji Srbije. Istina, ne baš sjajno jer su u grupnoj fazi takmičenja primili čak osam golova i takmičenje završili sa samo jednim bodom.

Nešto ofanzivnije od Veljkovića u ovom timu je Saša Lukić, sa prosječnom ocjenom 5.99. On je u veznom redu stavljen u tandem sa Aronom Remzijem, a i on je nastupio na sva tri meča. Na svakom od njih činilo se da odbrana Srbije nema dovoljnu pomoć veznih fudbalera kada treba da zaustavi napade rivala, što je rezultiralo i Lukićevim slabim ocjenama.

Pored Borjana, Veljkovića i Lukića u timu su još sedmorica igrača čije su selekcije ispale u grupnoj fazi. Dominira Katar sa čak četvoricom igrača, tu je i još jedan Kanađanin, a spisak kompletiraju Kostarikanac i Velšanin. Na kraju, u napadu se nalazi reprezentativac Holandije Stiven Bergvajn, iako je njegov tim igrao nokaut fazu turnira. 

Kako se vama čini ovaj tim? Da li je mjesta bilo za nekog drugog fudbalera ili su ovo stvarno najslabijih 11 na ovogodišnjem Svjetskom prvenstvu?

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC