• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Argentina u finalu postigla neregularan gol? Sudije su "pogurale" Mesija i saigrače do titule, evo kako!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Prilikom postizanja trećeg gola Argentine došlo je do kršenja pravila fudbalske igre, međutim gol je priznat i "gaučosi" su poveli.

 Argentina postigla neregularan gol u finalu Svjetskog prvenstva u Kataru Izvor: Youtube/Arena Sport TV/printscreen

Fudbaleri Argentine savladali su Francusku nakon boljeg izvođenja penala i tako treći put u svojoj istoriji postali prvaci svijeta. Leo Mesi ostvario je svoj san i osvojio posljednji trofej koji mu je falio u bogatoj karijeri, međutim moglo je sve da bude drugačije da mu je poništen gol koji po svemu sudeći nije regularan!?

Igrao se 108. minut kada je Argentina dobro "povukla" kontru, nakon čega se sjajno snašao Mesi, šutirao, loptu je izbacio Kunde iz gola, ali bilo je jasno da je ona prešla gol-liniju i slavlje "gaučosa" je počelo. Međutim, navijačima, a prije svega sudiji Maričinjaku promakao je detalj kod tog gola za 3:2.

Dvojica fudbalera Argentine su ušla u teren već u situaciji kada je Lautaro Martinez šutirao ka golu Uga Lorisa, tek nakon toga je Mesi poslao loptu u gol. Niko u prvom momentu nije primijetio taj detalj, ali su već novinari slavnog Lekipa konstantovali tu situaciju:

"Ako primjenjujemo striktna pravila - gol nije važeći. Prije Mesijevog šuta ka Lorisovom golu neki od rezervnih igrača već su na terenu i spremni za slavlje. To je zabranjeno", zaključio je ovu situaciju pozntati francuski list.

Odgovor sa druge strane je vrlo brzo stigao u vidu pravila koja potvrđuju da se gol priznaje ako su određena lica prešla granicu igrališa, ali nisu uticala na igru. Tako da će se svako prikloniti teoriji koja mu više odgovara, a na kraju ostaje samo činjenica da su Argentinci slavili sa 4:2 u penal seriji, nakon 3:3 poslije 120 minuta igre.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC