• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hrvati u čudu što su "vatreni" ostali bez nagrada: Dvojica bili jaki kandidati, a sve odnijela Argentina!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

FIFA je odmah poslije finala poslala i-mejl u kome je obavijestila novinare ko je dobio nagrade.

 Hrvati nezadovoljni zbog FIFA nagrada Izvor: Anadolija/Mustafa Yalcın

Nakon fenomenalnog finala Svjetskog prvenstva, FIFA je odmah saopštila i osvajače svih individualnih nagrada za nastup u Kataru. Bilo je lako izračunati da je Kilijan Mbape sa sedam golova najbolji strijelac, pošto mu je za to trebalo manje vremena od Lionelu Mesiju, dok su sve ostale nagrade pripale Argentincima. Emilijano Martinez je najbolji golman, Enco Fernandez najbolji mladi igrač, a fudbaler turnira - naravno Lionel Mesi.

Ovim razvojem situacije su pomalo razočarani u Hrvatskoj, pošto se danima unazad najavljivalo da bi dvojica njihovih igrača mogla da ponesu neku od laskavih titula, međutim na kraju su ostali bez plijena - iako su osvojili bronzu.

Najviše su se uzdali u Dominika Livakovića kao kandidata za golmana turnira, ali je na kraju čuvar mreže Argentine, koji je dva puta bio heroj u penal-serijama, zasluženo dobio trofej. Na sve to, imao je perfektnu odbranu u 123. minutu meča finala, kada je Kolo Muani mogao da donese pobjedu Francuskoj i prije odlučujućih jedanaesteraca. Takođe, vjerovatno nije pomoglo ni što je Livaković kiksao u meču za treće mjesto protiv Francuske.

Osim njega, nadali su se da će Joško Gvardiol dobiti nagradu za najboljeg mladog igrača turnira, ali je i tu FIFA bila blagonaklona fudbaleru iz pobjedničkog tima. Talentovani argentinski vezista Enco Fernandez je "eksplodirao" na Mundijalu i zaslužio mjesto u startnoj postavi, ali individualno može da se polemiše da li je ostavio bolji utisak od hrvatskog štopera.

"Najbolji golman Svjetskog prvenstva Argentinac Emilijano Martinez koji je nagradu odnio ispred fantastičnog vatrenog Dominika LIbvakovića. I nagrada za najboljeg mladog igrača otišla je u argentinske ruke. Premda smo se nadali kako bi ju mogao osvojiti hrvatski štoper Joško Gvardiol, dobio ju je Enco Fernandez", piše hrvatski "T-Portal", dok se još čeka zvanična odluka o timu prvenstva, tu bi već moglo da ima mjesta za hrvatske fudbalere.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC