• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Na dočeku "vatrenih" opet pjevali Tompsona! Dalić: Ovo je Hrvatska naših snova, ništa ne može da nas zaustavi

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Ovako je izgledao doček hrvatskim fudbalerima poslije još jednog istorijskog uspjeha na Svjetskom prvenstvu.

 Doček fudbalera Hrvatske poslije Mundijala - pjevali Tompsona Izvor: Anadolija/ Stipe Majić

Reprezentativci Hrvatske doputovali su sa Svjetskog prvenstva u Kataru, gdje su ponovo napravili sjajan rezultat i osvojili medalju. Ovog puta, ona je bila bronzana, a "Vatrenima" je kao i prije četiri godine priređen veliki doček u glavnom gradu države, Zagrebu.

Kao i prije četiri godine, ponovo je masa navijača zajedno sa igračima oduševljeno pjevala pjesme Marka Perkovića Tompsona, hrvatskog muzičara koji je započeo karijeru nacionalistikom pjesmom "Bojna Čavoglave" i koji na nastupima i u pjesmama nerijetko kokektira sa ustaštvom, skandira ustaški poklič "Za dom spremni" i slično.

Mateo Kovačić, hrvatski reprezentativac, zapjevao je Tompsonovu pesmu "Pukni puško" nakon što se kratko obratio skupu. "2022. je i opet smo tu, sa novom medaljom. Kad je puklo 2018. tamo, neka pukne i tu", rekao je on. "Pukni puško, poludjeću, nema drage, ostariću, pukno puško, nek' me nema, evo zore, ko zna šta se sprema".

Dejan Lovren prvi je počeo da pjeva drugu Tompsonovu pjesmu, "Lijepa li si", a tom pjesmom je zvanično završen program u Zagrebu, kao i pjesmom "Moja domovina", objavljenom 1991. i takođe često puštanom tokom građanskog rata u Hrvatskoj. Kao što je sa Tompsonovim pjesmama neizostavan dekor obilježavanja vojne akcije Oluja, tokom kojeg je protjerano više od 200.000 Srba iz Hrvatske, ona je redovna i na proslavama velikih sportskih uspjeha, koje u toj zemlji prije svih ostvaruju fudbaleri.

Na dočeku su bile desetine hiljada navijača, a učestvovali su i bendovi Prljavo kazalište, Jura Stublić i Film... "Uvjeren sam de će u budućnosti Hrvatska biti svjetski prvak", poručio je najbolji fudbaler u istoriji te reprezentacije, Luka Modrić. O njemu je govorio i selektor.

"Dragi moji, Luka će ostati. Ništa nas ne može zaustaviti, ni zima, ni hladnoća i hvala vam na tome. Još jednom hvala i ovim momcima koji su pokazali poniznost, domoljublje, zajedništvo, hrabrost i vjeru. I zato su nagrađeni, ništa nije slučajno. Ovo je Hrvatska naših snova, ovo je Hrvatska kakva mora biti uvijek", rekao je oduševljenim navijačima selektor Zlatko Dalić. On je u Kataru posvetio uspjeh i medalju selektoru prve hrvatske bronzane reprezentacije na Mundijalima, Miroslavu Ćiri Blaževiću, a "trener svih trenera" bio je prisutan i dobio je veliki aplauz navijača.

Pogledajte

04:35
Veliki doček reprezentacije Hrvatske
Izvor: Anadolia/Stipe Majic
Izvor: Anadolia/Stipe Majic

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC