• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SA HRVATSKOM OSVOJIO BRONZU, A POČEO U SRPSKOM SELU: Ovaj detalj o poznatom fudbaleru mnogi nisu znali!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Jedan od reprezentativaca Hrvatske koji su učestvovali na Mundijalu u Kataru imao je neobičan početak karijere, u srpskom selu nedaleko od Osijeka.

 Borba Barišić igrao u srpskom selu Izvor: Instagram/bornab7/printscreen

Fudbalska reprezentacija Hrvatske osvojila je treće mjesto na Mundijalu u Kataru pobjedom nad Marokom (2:1) i tako još jednom potvrdila da se nalazi u samom vrhu svjetskih reprezentacija. Bio je ovo drugi veliki rezultat na Svjetskim prvenstvima za Hrvate, ali prvi za Bornu Barišića (30), rezervnog lijevog beka nacionalnog tima.

A kada smo kod njega, za sam početak njegove karijere vezuje se neobična priča. Borna je rođen u Osijeku i u istoimenom klubu je napravio prve fudbalske korake, ali... Prvo seniorsko iskustvo za Barišića bilo je tokom sezone 2012/13 kada je nosio dres BSK-a iz Bijelog Brda, sela sa pretežno srpskim stanovništvom. Hrvatski drugoligaš važi za najpoznatiji klub u zemlji kada su u pitanju timovi koji se nalaze u mjestima koja su većinski naseljena Srbima!

Barišić je u klubu proveo samo jednu sezonu, nakon čak osam godina u Osijeku u koji se kasnije vratio. Dobre igre za BSK lansirale su na ga fudbalsku mapu Hrvatske, a klub u kojem je počeo nije propustio priliku da ga vrati. Ipak, u Bijelom Brdu i dalje pamte jednu sezonu koju je odigrao u žutom dresu, pa su sa mnogo pažnje navijali za Bornu u Kataru.

Barišić se odmah 2013. godine vratio u Osijek, za koji je igrao dvije sezone prije nego što je napravio transfer u Dinamo. U Zagrebu se nije snašao, probao je da pronađe formu na pozajmici u Lokomotivi, a zatim je i treći put stigao u rodni Osijek. Posljednji put je taj klub napustio u avgustu 2018. godine kada je u transferu teškom 2,2 miliona funti pojačao Glazgov Rendžers.

Već tada bio je reprezentativac Hrvatske. Debitovao je za nacionalni tim 2017. godine, ali se nije našao na spisku igrača za Svjetsko prvenstvo u Rusiji. Za Katar je priča bila drugačija, pa je upisao i svih 120 minuta na meču nokaut faze protiv Japana, što mu je bio posljednji od 29 mečeva u nacionalnom timu.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC