• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kakav vizionar! Pobijedio Argentinu, a onda prognozirao da će postati šampioni svijeta!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Selektor Saudijske Arabije odmah nakon pobjede nad Argentinom (2:1) proročki je istakao da će "gaučosi" osvojiti Mundijal u Kataru.

 Erv renar pobijedio Argentinu a potom prognozirao da će osvojiti Mundijal Izvor: Profimedia

Erv Renar je vizionar!

Francuski stručnjak, koji je na Svjetskom prvenstvu sa Saudijskom Arabijom pobijedio Argentinu nakon preokreta 2:1, prognozirao je poslije te pobjede da će "gaučosi" osvojiti treću titulu prvaka svijeta.

I pogodio, što se pokazalo nakon sinoćnjeg vjerovatno najboljeg finala u istoriji fudbala protiv Francuske (2:2, 3:3, 4:2).

"Argentina će proći grupnu fazu i postaće šampion", rekao je Renar dan nakon trijumfa Saudijaca.

U prvoj utakmici grupne faze Saudijska Arabija je gubila na poluvremenu, a onda je Renar odrđao fantastičan motivacioni govor svojim igračima, koji su u nastavku napravili preokret.

"Presing ne znači da idete visoko, već da radite druge stvari. Mesi stoji na centru, šta vi radite? Stojite pored, ne pomjerate se. Hoćete da izvadite telefon i da se slikate sa njim? Kad već stojite tu. Vi ste ispred odbrane, a ne napadate ih. Vidite li šta radite? Razmišljate li? Je l' ne osjećate da možemo da se vratimo u meč? Ne osjećate? Onda se opustite. Hajde, momci, dajte sve od sebe", poručio je tada francuski stručnjak.

Oni koji pasionirano prate afrički fudbal odavno znaju za Erva Renara, osvajača dva Kupa nacija, a oni koji su manje upoznati sa ovom igrom na "crnom kontinentu", neka se zavežu, jer slijedi opasna vožnja. Jer biografija Erva Renara izgleda poput kakvog avanturističkog romana!

POČEO KAO FUDBALER, ZAVRŠIO KAO ČISTAČ!

Igrao je Erv Renar profesionalno fudbal, bio je defanzivac i sa seniorskom karijerom je statovao u Kanu u kome je igrao od 1983. do 1990. ali nikada kao prva opcija. Sakupio je tek 87 ligaških mečeva za tih sedam godina, a onda se zaputio u niželigaše Valurs i Dragunjan. Upravo u Dragunjanu je počeo svoju trenersku karijeru, ali kao čistač!

Naime on je nakon što je očakio kopačke o klin preuzeo taj tim i vodio ga nekoliko sezona, ali od toga nije mogao da živi, pa je preko dana bio čistač, a nakon toga se posvećivao treninzima i usavršavanju. Odmah se vidjelo da njegova karijera neće ići uobičajenim putem jer je već 2002. godine otišao u jedan manje pozanti klub u Šangaju kako bi bio pomoćni trener.

Nakon toga uslijedila je Engleska, gdje je preuzeo niželigaški Kembridž, klub više poznat po tome što za njega navijaju studenti i profesori poznatog koledža nego po fudbalu, s obzirom da svoje sezone Kembridž uglavnom provodi između četvrte i pete lige.

Ubrzo je uslijedila selidba u Vijetnam gdje je preuzeo Nam Dinh,a povratak u Francusku i dvije godine na klupi AS Šebura. Ali poziv Zambije 2008. godine napraviće od njega ikonu!

(mondo.ba)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC