• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sinišu u Italiji cijenili više nego u Srbiji! Oproštaj bivšeg saigrača od fudbalske legende: "Kad Miha donese odluku..."

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Od bivšeg saigrača Siniše Mihajlovića oprostio se biranim riječima, pokazujući poštovanje zbog svega što je uradio u srpskom i italijanskom fudbalu.

 Nikola Lazetić o Siniši Mihajloviću Izvor: MN Press/Profimedia

Cijeli fudbalski svijet već danima se oprašta od legendarnog Siniše Mihajlovića, a smrt slavnog fudbalera posebno je teško pala njegovim bivšim saigračima. Tako je najbolji prijatelj Miroslav Tanjga jedva pronalazio riječi kojima može da opiše situaciju, a kum Dejan Stanković kratkom porukom ispratio velikog prijatelja. Među onima koji su svojevremeno dijelili svlačionicu sa Mihom je i Nikola Lazetić, zvučno ime u fudbalskoj Italiji.

Nekadašnji krilni napadač ispričao je tokom gostovanja kod Neše Petrovića da je uticaj sinioše Mihajlovića na italijanski fudbal bio nezamisliv! Tako nešto, kaže Lazetić, ljudi u Srbiji ne shvataju, a nekadašnjeg reprezentativca Srbije više su poštovali u Italiji! Nije se to odnosilo samo na igračke partije već i na cjelokupnu pojavu Siniše Mihajlovića na fudbalskom terenu ili pored njega...

"Mislim da nikada, nijedan stranac, neće imati takav autoritet i tako da bude cijenjen. Bilo je možda boljih igrača u smislu da dođe neki Ronaldo, dođe neki igrač koji da po 30, 40 golova u sezoni pa ga gledaju kao Boga. Ali svi oni tu nekako godinu, dvije, tri pa odu, godinu, dvije, tri, četiri pa odu. Siniša je tu cijeli svoj život! On je tamo neko koga toliko cijene, toliko poštuju... Mi u Srbiji nismo svjesni toga. Ja sam imao prilike da vidim ko je Siniša Mihajlović kada uđe u svlačionicu, ko je Siniša Mihajlović kada se pojavi pred sudijom, ko je Siniša Mihajlović kada donese neku odluku, koliku težinu ima kada je kaže", ispričao je Nikola Lazetić.

Njih dvojica bili su svojevremeno saigrači i u reprezentaciji Jugoslavije. "Imao sam Sinišu i u reprezentaciji Srbije, gdje sam isto vidio tog Sinišu. Ali mislim da mi u Srbiji nismo toliko cijenili i poštovali Sinišu Mihajlovića koliko ga cijeni italijanski fudbal i cijela Italija", zaključio je Lazetić u emisiji "Mojih Top 11" autora Nebojše Petrovića.

Podsjećamo, i Lazetić je veliki dio karijere proveo u Italiji. On je u ljeto 2000. godine stigao u Komo, a zatim je išao na poazjmice u Kjevo i Lacio. U dresu rimskog tima proveo je samo šest mjeseci početkom 2003. godine, a tada je bio Mihajlovićev saigrač. Uslijedili su Đenova, Sijena, Livorno i Torino, pa povratak u srpski fudbal. Nastupao je za Crvenu zvezdu i Vojvodinu, klubove za koje je svojevremeno igrao i Siniša Mihajlović. Odigrao je 25 mečeva za Jugoslaviju, a u isto vrijeme je reprezentativac bio i legendarni Miha.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC