• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hrvat prijetio Mihinoj porodici smrću, a sad napao Mesija i FIFA: Veliki Siniša mu je oprostio, Leo ga neće ni čuti!

Autor Haris Krhalić

Igor Štimac je kritikovao FIFA da je pomogla Mesiju da osvoji Mundijal, ali teško da će njegove riječi doći do ušiju najvećeg fudbalera ikada.

 Igor Štimac o FIFI  i Argentini Izvor: MN Press/Profimedia

Nekadašnji fudbaler Hajduka iz Splita, bivši selektor Hrvatske Igor Štimac sada  se oglasio povodom Svjetskog prvenstva u Kataru i napao FIFA, Argentinu i Lionela Mesija. Iskusni hrvatski stručnjak sada je selektor Indije i vodi brigu o fudbalu države koja ima 1.400.000.000 stanovnika je za "Sport klub" rekao da je vjerovao u selekciju Hrvatske sve vrijeme. 

“U nas sam vjerovao, naravno da sam malo tu i navijački reagovao. Argentinu sam gledao dosta i prije turnira, znao sam njihovu snagu, a malo i karmu. Francuzi su s Mbapeom permanentni favorit i bez obzira na to što im je nedostajalo dosta igrača izgledali su moćno. Maroko mi je bio oduševljenje, ali njih sam baš zbog tog “dark horsa” stavio među četiri najbolje ekipe”, istakao je Štimac osvrćući se na to da je prognozirao polufinale Mundijala i pogodio sva četiri učesnika.

Ipak na kraju je on bio jedan od onih koji su kritikovali FIFA jer je navodno pomogla Lionelu Mesiju da se okiti zlatom u Kataru. A nakon što je to rekao, pomenuo je i Maradonu...

“Ostaće ta jedna velika mrlja. FIFA je nažalost pomogla Argentini. Meni je to puno veći problem od cijele fame oko organizatora Svjetskog prvenstva. Bez obzira na to što je Mesi igrao dobro, što je reprezentacija koja je dobro posložena, gorak se ukus neće moći isprati", istakao je pa nastavio: “Niko nije fudbal igrao kao Maradona. Svaka čast Mesiju na dvije divne fudbalske decenije, na rekordima, trofejima, ali Dijego je bio moćniji. Mogao je sam više, mogao je slabije timove da učini velikim. Meni će ostati zauvijek broj 1."

Igor Štimac će ostati upamćen zbog finala Kupa Jugoslavije 1991. godine kada je uputio jezive prijetnje Siniši Mihajloviću. Rat u Hrvatskoj je počinjao, a Mihina porodica je bila u centru sukoba...

"Sjećam se finala Kupa Jugoslavije 1991. godine. Izgubili smo od Hajduka, Alen Bokšić je dao gol. Prije utakmice, u tunelu koji vodi do terena, Igor Štimac, Hrvat i moj saigrač iz mlade reprezentacije, govori mi: 'Molim Boga da ti naši ljudi pobiju porodicu u Borovu.' Borovo je mjesto mojih roditelja", ispričao je Mihajlović u opširnom intervjuu za "Gazetu delo Sport", pa nastavio:

"Nisam tražio Štimca na igralištu da bih ga polomio zato što je Hrvat, već zato što me je isprovocirao. Zubima bih zaklao Štimca, pretio je mojoj porodici. Zar bih bez razloga krenuo na njega, zašto bih izmislio tako nešto?".

Prošla je skoro decenija kada su se sreli na meču Hrvatske i Jugoslavije u Zagrebu 1998. godine, a kada su bili selektori svojih zemalja u kvalifikacijama za Mundijal 2014. godine Siniša Mihajlović je u emisiji "Nedeljom u dva" kod Aleksandra Stankovića javno ponudio pomirenje Štimcu.

"Već sam star i imam šestoro djece. Možda je vrijeme da se pređe preko nekih stvari. Svako može da pogriješi u životu, što i on (Štimac) vjerovatno zna i sigurno je svjestan da je pogriješio. Mogu da mu oprostim, ali samo pod uslovom da donese dvije-tri boce vina. Ali ne ovog našeg, što ništa ne valja, nego onog pravog dalmatinskog. Onog što je kao sirup i čiji ukus nikad neću zaboraviti. Spreman sam da se sretnem s Štimcem, pa da se izljubimo, zagrlimo i popijemo to vino. Samo zbog dalmatinskog vina oprostio bih mu sve. Štimca znam od malih nogu i oduvijek je bio lav", rekao je tada Siniša Mihajlović i ubrzo dobio odgovor: 

"Šta reći o čovjeku koji je u jednim srpskim novinama izjavio da bi samo mene mogao hladnokrvno ubiti. Nikada nije pitao gdje su mu prijatelji za vrijeme rata, a potpisivao je podrške Arkanu i dokazivao svoje velikosrpstvo, iako mu je majka Hrvatica. Ne prihvatam Mihajlovićevu ponudu. Ja sam njemu davno oprostio, ali nikada se s njim ne bih mogao grliti ili popiti piće", rekao je Štimac prije nego što će se zagrliti sa Mihajlovićem na meču Hrvatske i Srbije u tim kvalifikacijama. 

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC