• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srbiju sam morao da pobijedim, zbog Mihajlovića: Lično, nisam htio da se pomirim sa njim

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

"Posebno je bio veliki pritisak pred meč u Zagrebu"

 igor-stimac-sinisa-mihajlovic-hrvatska-srbija-crvena-zvezda-hajduk-split-crveni-karton-faul Izvor: MN PRESS

Nekadašnji reprezentativac Hrvatske Igor Štimac (53) bio je selektor "A" selekcije svoje zemlje od 2012. do 2013, a pobjeda protiv Srbije na "Maksimiru" mu je najdraži uspjeh iz tog perioda.

Bila je to utakmica u kojoj je Mihajlović izveo iznenađujuće "istumbani" sastav i u kojoj je za to bio žestoko kažnjen, jer su "vatreni" pobijedili 2:0.

U intervjuu za portal index.hr, Štimac je objasnio da je u tom meču imao dodatni motiv u tome da je sa Mihajlovićem imao spor i tokom igračkih dana. Taj narušeni odnos "vuku" još sa početka devedesetih, kada je Štimac gostovao na "Marakani" sa Hajdukom iz Splita, a Mihajlović u dresu Crvene zvezde dobio crveni karton zbog grubog faula na njemu.

Možda će vas zanimati

"Pobjeda protiv Srbije mi je najdraža selektorska. Sa Srbijom smo igrali dva puta, prvo s Ćirom. Protiv Jugoslavije na Maksimiru (1999) nisam igrao zbog suspenzije i tada smo izgubili. Kao selektoru mi je bio imperativ da pobijedim jer sam nasuprot sebe imao selektora s kojim sam kao igračem imao konflikt. Posebno je težak bio pritisak koji se stvarao prije utakmice sa Srbijom u Maksimiru, zato sam i otvorio trening u Kranjčevićevoj".

Govorio je i o odnosu sa Sinišom Mihajlovićem.

Izvor: MN PRESS

"Incident je počeo s Mihajlovićevim startovima. On je startovao da bi polomio noge. Ja se nisam mirio jer sam to želio kao privatna osoba, ali je naša dužnost bila da se pomirimo jer nas slijede mase. Mi kao čelni ljudi naših reprezentacija smo imali dužnost da tako postupimo. Možemo biti ponosni što smo tako reagovali u tim trenucima, postupili smo razumno. Mjesec dana prije te utakmice nisam davao izjave i nisam nudio mjesta da se nešto pogrešno protumači".

(mondo.rs)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC