• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Golman "zmajeva" stao uz Ivajla Peteva: Nema razloga za smjenu selektora BiH!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Čuvar mreže fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Ibrahim Šehić javno se založio za ostanak selektora "zmajeva" Ivajla Peteva, kojeg u posljednje vrijeme, sve češće "smjenjuju" pojedini mediji.

 Ibrahim Šehić podržao ostanak Ivajla Peteva Izvor: Anadolija/Yunus Okur

Par dana prije sjednice rukovodstva Fudbalskog saveza BiH na kojoj će biti odlučeno o sudbini bugarskog stručnjaka Ivajla Peteva na mjestu selektora "zmajeva", oglasio se čuvar mreže turskog Konjaspora.

U izjavi za portal "Reprezentacija.ba", Šehić je istakao da je protiv odlaska Peteva, kao i, kako je rekao, cijela svlačionica selekcije BiH.

"Iskren ću biti. Cijela ova priča oko selektora mi apsolutno nema smisla. Ako ćemo se vratiti na početak ere Peteva, dovoljno se prisjetiti da smo u tim prvim kvalifikacijama gotovo gradili jedan novi tim, imali smo najmlađu odbranu sa Gazibegovićem, Hadžikadunićem, Ahmedhodžićem, Ćivićem… Sve su to mladi momci, potrebno je vrijeme da se uigraju, dobiju samopouzdanje. Bilo je i dobrih stvari, u gostima nijednu utakmicu nismo izgubili, izvukli smo remi sa tadašnjim svjetskim prvacima… Na koncu uprkos svemu cilj nije ostvaren i da je tada donesena odluka da se nešto mijenja, mogao bih shvatiti, ali sada kada smo osvojili prvo mjesto u Ligi nacija, izborili baraž – ne mogu nikako. Nema razloga", rekao Šehić.

Prethodno su Bugarina podržali i kapiten Edin Džeko, Rade Krunić...

"U reprezentaciji sam od 2008. godine. Svaki selektor je po nečemu bio poseban, donio je nešto, ali za Peteva mogu stvarno reći da je posvećen poslu 24 sata. Taktički je perfektan, priprema utakmice i snima protivnika do najsitnijih detalja. Kada ti igrači vjeruju, dođe i rezultat kad tad, a igrači znaju prepoznati jesi li taj ili nisi. Vidjeli smo iskrenost u njegovom radu, dao nam je samopouzdanje i uz sve to je dobar i čovjek. Za njega nema niko ništa loše da kaže", podvukao je iskusni golman BiH.

(mondo.ba)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC