• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tahirović zablistao u dresu Rome: Murinjo ga gurnuo u "vatru", Bosanac pokazao raskošan talenat

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Mladi Benjamin Tahirović (19) prvi put se našao u startnoj postavi Rome, a već na meču sa Bolonjom pokazao je da se na njega može ozbiljno računati u budućnosti.

 Benjamin Tahirović Izvor: EPA/RICCARDO ANTIMIANI/ANSA

Najavljivao je trener Rome Žoze Murinjo da će u nastavku sezone forsirati mlade igrače, a jedan od onih od kojih se očekuje da zablista u timu "vučice" je Benjamin Tahirović.

Mladi Šveđanin bh. korijena, koji se još uvijek lomi za koju reprezentaciju će nastupati (roditelji su mu iz Sarajeva, ali je rođen u Švedskoj i posjeduje dvojno državljanstvo), mada je prema posljednjim informacijama iz Italije bliži dresu "zmajeva", u jučerašnjem duelu sa Bolonjom upisao je prvi start u seniorskom timu Rome.

Sredinom novembra prošle godine odigrao je posljednjih 20-ak minuta duela sa Torinom, što je bio njegov debi za prvi tim, a sada mu je Murinjo pružio šansu da se nađe u startnoj postavi i odigrao je veoma dobrih nešto više od sat vremena, prije nego što je svoje mjesto ustupio Nemanji Matiću.

"Važno je pružati priliku mladim igračima, a još važnije je da ih spremite za veliki korak, prelazak u seniorski fudbal. Uradili smo to sa Boveom, Zalevskim i Volpatom, sljedeći je Tahirović", rekao je ranije Murinjo, koji očigledno smatra da je sada pravi trenutak za "promociju" mladih igrača iz Primavere (omladinski tim) u seniorski sastav.

I Tahirović (19) je bio zadovoljan svojim izdanjem protiv Bolonje. Roma je slavila minimalan trijumf (1:0), a gol odluke postigao je njegov kolega iz veznog reda, kapiten Lorenco Pelegrini.

"Ovo je veoma važan dan za mene. Riješili smo u korist prvu utakmicu u 2023. godini i treba da nastavimo u ovom ritmu. Ovo je prva utakmica u kojoj sam bio starter i želim da se zahvalim Murinju na povjerenju. Ali, posao ne završava ovdje", jasan je mladi vezista, pred kojim je očigledno lijepa karijera.

Na terenu je djelovao veoma sigurno i očigledan je njegov napredak u igri, što je primijetio i trener Rome i gurnuo ga u vatru od prvog minuta.

"Napredovao sam mnogo. To su mi rekli i saigrači i trener. Ipak, mlad sam i imam još mnogo toga da naučim. Bitno je da nastavim u ovom ritmu", rekao je skromni Tahirović, koji očigledno ne želi da poleti već nakon prvog starta u timu "vučice".

Na pitanje u čemu su mu to najviše pomogli saigrači, ali i Murinjo, u proteklom periodu, mladi fudbaler kaže:

"Veliki je korak preći iz mladog u prvi tim. Pričali su mi kako treba da igram, kako da se prilagodim i pomogli su mi da se uklopim u seniorski sastav. Kako trener, tako i saigrači na terenu. Murinjo mi je rekao kako da se postavim u igri, poslušao sam ga i uradio ono što je do mene", zaključio je Tahirović.

Pogledajte najzanimljivije detalje sa jučerašnjeg meča na "Olimpiku"...

Tahirović je rođen u gradu Sponga, nedaleko od Stokholma. Prve fudbalske korake napravio je u Vasalundsu, da bi u februaru 2021. godine prešao u Romu. Od tada je bio član U-19 tima, a prošle godine Murinjo je odlučio da ga prekomanduje u prvi tim.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC