• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Oproštaj od Vijalija puni oči suzama: ZAUVIJEK ćeš biti mlad, lijep, naša "DEVETKA" VEĆA OD PELEA!

Autor Dragan Šutvić

Dirljiv oproštaj Sampdorije od prerano preminulog velikana, Đanluke Vijalija.

 sampdorija se oprostila od đanluke vijalija  Izvor: Profimedia

Fudbalski klub Sampdorija oprostio se od slavnog Đanluke Vijalija, italijanske legende preminule ovog petka u 59. godini. Nekoliko sati nakon tragičnih vijesti iz Londona, gdje se nezaboravni centarfor godinama liječio od raka pankreasa, Đenovljani su objavili dirljivo saopštenje i podsjetili cijeli svijet koliko Vijali znači i klubu i navijačima.

U Sampdoriju je stigao 1984. kao 20-godišnji napadač i talenat Kremonezea, a otišao je u Juventus 1992. kao jedan od najboljih napadača na svetu, član šampionske generacije iz 1991. koju je predvodio srpski stručnjak Vujadin Boškov. i kao finalista Lige šampiona iz 1992. Tog proljeća sa "Sampom" je izgubio na Vembliju, a 19 godina kasnije na istom mjestu je postao prvak Evrope kao član stručnog štaba italijanske reprezentacije, u društvo još jedne legende Sampdorije, svog nekadašnjeg saigrača iz Đenove, a sada selektora Italije Roberta Manćinija.

Pročitajte oproštaj kluba od legende:

"Već ima onih koji zamišljaju kako ste ti i Vuja u zagrljaju, radosni zbog vašeg susreta, ali i šokirani zato što vas prerano vide zajedno. Da, rano je Luka. Prerano. Rekli su da nikad nisi bio spreman da se oprostiš od svog 'saputnika' i nažalost – to je tačno. Tvoj saputnik – kako si odlučio da ga nazoveš – natjerao te je da izađeš iz voza sa 58 godina, neslavno uzevši tvoju kartu za nove horizonte i ciljeve. Kartu za život, koja je ipak, vrijedila za sve navijače Sampdorije"

"Prešli smo dugačak put zajedno, odrasli smo, bili u potrazi, pobjeđivali i sanjali. Stigao si kao mladi momak, ispratili smo te kao čovjeka. Zauvijek ćemo te pamtiti kao dječaka i nemilosrdnog centarfora, jer su svi junaci mladi i lijepi, a ti si od tog ljeta 1984. godine naš heroj. Jak i prelijep, sa brojem 'devet' na leđima i sa italijanskom zastavom prišivenom za srce. Najjači lider Sampdorije, uparen u špicu sa Bobi-Golom. U tri riječi – jedan od nas".

"To si ostao za nas i kad si se u suzama opraštao od Đenove i juga. Tačno je, dok si podizao trofeje po Evropi u različitim bojama dresova i odijela, Đanluka Vijali je bio Sampdorijac i Sampdorijci su bili uz Đanluku Vijalija. Bili smo sa tobom, u pobjedi i porazu, u zdravlju i u bolesti. U Bernu, u Geteborgu, na Marasiju 19. maja 1991. i na Vembliju godinu i dan poslije toga. Takođe i na Vembliju u julu 2021, svi smo bili tu u tvoj zagrljaju sa Manćom i u tim suzama koje nikad nećemo zaboraviti."

"Nećemo zaboraviti tvoj 141 gol, tvoje makazice, tvoje džempere od kamira, tvoje minđuše, tvoju platinasto plavu kosu, tvoju "Ultras Bomber" jaknu. Dao si nam tako mnogo, dali smo ti tako mnogo. Da, to je bila ljubav, uzvraćena i beskrajna. Ljubav koja danas neće umrijeti sa tobom. Nastavićemo da te volimo i obožavamo jer, kao što znaš, bolji si od Pelea. I zato, uprkos svemu, suđeno je da se ona naša prelijepa sezona nikad ne završi. Sijaće na nebu zaokruženom plavom bojom na koje si se ti, Luka, zauvijek potpisao. 'Za koga?' 'Za nas!'.

Njegovoj supruzi Katrin, ćerkama Oliviji i Sofiji i čitavoj porodici Vijali naš klub upućuje svoje najdublje saučešće."

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC