• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nemanja Vidić je stijena, ali i njemu je stala knedla u grlu! U Mančesteru se i danas najaže: On dolazi iz Srbije...

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Jedan od najemotivnijih trenutaka u karijeri Nemanje Vidića

 Nemanja Vidić oproštaj od navijača Mančester junajteda Izvor: Profimedia

Početkom svake godine, među navijačima Mančester junajteda pojavi se podsjećanje na jedan od najboljih transfera u istoriji tog kluba - dolazak srpske "stijene" Nemanje Vidića. Legendarni as stigao je u januaru 2006. iz Spartaka iz Moskve i na Old Trafordu ostavio dubok trag. A na početku je veoma sumnjao u sebe, što je otkrio i njegov nekadašnji saigrač Patris Evra. "Pamtim naš prvi zajednički meč, kada smo igrali za rezervni tim. Bilo je teško i igrali smo loše. Trener nas je obojicu zamijenio. Poslije toga smo pričali u svlačionici međusobno i rekli jedan drugome: 'Bože, zašto smo došli u Mančester junajted? Brzo bi trebalo da se vratimo u svoje klubove'. Bilo je teško, ali smo se držali zajedno, trenirali zajedno i osvajali trofeje", govorio je Francuz.

Vidić je, ipak, brzo pokazao i kakav je igrač i kakav je šampionski karakter. Ekspresno je postao stub igre "crvenih đavola" pod vođstvom Aleksa Fergusona, u klubu proveo nezaboravnih osam godina i za to vrijeme osvojio pet titula prvaka Premijer lige, trofej Lige šampiona 2008, tri pehara Liga-kupa, titulu klupskog prvaka svijeta. Uz to, dva puta je proglašavan za igrača godine u Premijer ligi i zauvijek je ušao u srce navijača Junajteda.

Taj odnos je uvijek bio poseban, a to je dokazano i tokom njegovog emotivnog ispraćaja iz kluba, kada su mu navijači glasno pjevali čuveni prepjev "Nemanja dolazi iz Srbije, sve će da vas pobije".

Nismo vidjeli mnogo puta Nemanju pod naletom emocija, ali tada je bio vidno dirnut onim što je doživio. "Fizički ću otići, ali moje srce će uvijek biti u ovom klubu. Proveo sam ovdje mnogo godina, radio sam sa mnogo sjajnih ljudi i uvijek ću pratiti i brinuti o Mančester junajtedu. Bila je ovo teška noć, veoma emotivno", rekao je Nemanja na oproštaju.

Iako je navikao na počasne krugove sa peharima, ta ekipa Mančester junajteda pod vođstvom Dejvida Mojesa nije uspjela da ih osvoji, ali to ni na koji način nije uticalo na lavinu emocija koju su osjetili svi na "Teatru snova". Pogledajte taj ispraćaj još jednom:

Nemanja Vidić
Izvor: YouTube/Sky Sports Premier League

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC