• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nisam ja sanjao Mančester i Real već Crvenu zvezdu! Ratnik sa Old Traforda kakav se neće ponoviti: Veliki Nemanja Vidić

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Englezi su ga proglasili najboljim u istoriji, a na današnji dan sjetila ga se i Liga šampiona!

 Nemanja-Vidic-o-Crvenoj-zvezdi-i-Mancester-junajtedu Izvor: MN PRESS

Jedan od najboljih srpskih fudbalera u istoriji, Nemanja Vidić ovog petka slavi 41. rođendan. Tim povodom, nekadašnjeg kapitena Crvene zvezde i Mančester junajteda sjetili su se ljubitelji fudbala i u Engleskoj, u Srbiji, zvanični nalozi njegovih klubova, pa i Lige šampiona, koju je osvajao u dresu "crvenih đavola".

Tokom tri sezone u Zvezdi, Vidić je postigao 12 golova u 67 utakmica, a karijeru na "Marakani", gdje je i ponikao, završio je u takmičarskoj 2003/04 sa osvojenom "duplom krunom". "Ne živim ja san, nego svoje ambicije i ciljeve. San sam proživio na Marakani. Nisam kao klinac sanjao dres Mančestera ili Reala, već dres Zvezde, kapitensku traku na ruci i gol Partizanu. I sve sam to ostvario. Jedino što nisam, a o čemu sam kao klinac maštao u Užicu, bilo je da poslije pogotka protiv crno-bijelih otrčim na sjevernu tribinu i ne vratim se na teren. Ali, da ponovim, Zvezda je san, a Mančester je dokazivanje, profesionalizam", podsjetila je Zvezdu na izjavu jednog od najboljih đaka koje je ikad školovala u svojoj omladinskoj školi.

Čuvena britanska kladionica "Viljem Hil" takođe je objavila da je Vidiću rođendan i podsjetila na tri nevjerovatna podatka koja govore o tome kakav je bio igrač i koliko veliku karijeru je ostvario:

  • - Vidić je prvi defanzivac koji je proglašen za najboljeg igrača sezone Premijer lige
  • - Jedini je defanzivac koji je dva puta bio proglašavan za igrača sezone
  • - Ima najveći procenat pobjeda među svim defanzivcima koji su odigrali više od 200 utakmica u Premijer ligi

Naravno, Vidić nije samo to što je navedeno, već i mnogo više od toga. Odigrao je 211 utakmica u najjačoj ligi na svijetu, ostvario sa Junajjtedom čak 149 pobjeda, a čak na 95 utakmica njegov tim nije primio gol. Dva puta je uvršten u idealan tim svijeta "FIFPRO world 11", čak četiri puta je bio u idealnom timu Premijer lige... Povrh svih uspjeha, ipak je više od svega upamćen po nevjerovatnoj borbenosti, požrtvovanosti i spremnosti da "raznese" protivnika. Stavljao je doslovno glavu na noge rivala, samo da bi spriječio gol. I najčešće je uspijevao.

U toku 2020. godine, Vidić je proglašen najboljim defanzivcem u istoriji Premijer lige na osnovu rezultata ankete Skaj sportsa, u kojoj je bilo više od 200.000 glasova! "Stena" iz Užica bila je prva ispred takvih asova kao što su Džon Teri, Virdžil Van Dajk i Rio Ferdinand. "Slomljeni nos možete da namjestite, ali ako neko postigne gol, ne možete da popravite svoj ponos", jedna je od često citiranih izjava velikog Nemanje Vidića.

Ili kako ga je Liga šampiona nazvala u četvrtak na svojim zvaničnim nalozima: "Ratnik sa Old Traforda!"

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC