• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Škakljiva" pitanja novinara za potpredsjednika Borca: Gdje je nestao novac? (VIDEO)

Autor Haris Krhalić

Evo šta je rekao potpredsjednik Borca Bogoljub Zeljković.

 Bogoljub Zeljković i Maria Đurić Izvor: Mondo/Slaven Petković

Početkom 2023. godine banjalučki Borac našao se u finansijskim problemima. Klubu iz Platonove ulice bilo je potrebno 2.000.000 KM za nastavak sezone, zbog čega su i pripreme "crveno-plavih" kasnile, te će početi u subotu, 14. januara.

S obzirom na novonastalu situaciju i finansijske probleme koje klub nije mogao samostalno da riješi, morali su da reaguju i iz Vlade Republike Srpske. Tako su osigurana sredstva za drugi dio sezone. Na konferenciji za medije održanoj danas u Trofejnoj sali Gradskog stadiona potpredsjednik Banjalučana Bogoljub Zeljković želio je da upozna javnost sa aktuelnostima u klubu, pritom se zahvalivši institucijama Republike Srpske na svesrdnoj pomoći.

Zeljković je odgovarao i na pitanja novinara, a kolege sa N1 tražili su pojašnjenje "gdje je nestao novac"?

"Kako mislite gdje je nestao novac? Nestao ili ga nismo imali su dvije različite stvari. Ja sam u intervjuu pred Novu godinu potvrdio da dugujemo plate od jula mjeseca. To je tako bilo sada smo to riješili. Imali smo ljetos planove što se tiče Evrope, da se napravi neki iskorak. Zbog toga smo doveli trenera Nenada Lalatovića, ali rezultatski nismo zadovoljni. Izgubili smo značajna sredstva ispadanjem u prvom kolu evropskog takmičenja, gdje smo očekivali i morali napraviti bolji rezultat. Što se tiče sponzorskih ugovora koje smo trebali dobiti, oni nisu išli kako smo očekivali nakon čega smo ušli u problem. Za funkcionisanje kluba nisu potrebne samo plate, mnogo je ostalih troškova na dnevnoj bazi. Igrali smo na gostujućim terenima, pa smo tako morali uložiti značajna sredstva za stadion u Modriči kako bi mogli dobiti licencu da odigramo utakmicu. Nakon toga smo igrali u Novom Gradu gdje smo takođe imali određena ulaganja. Plate su se dugovala, ali smo isplaćivali bonuse nekom redovnom dinamikom na koji igrači imaju pravo pravilnikom kluba", rekao je Zeljković pa dodao:

"Put na Farska ostrva i put juniora u Izrael takođe je zahtijevao određena finasijska sredstva. Tu je i teren koji se radio. Zbog svega toga smo došli u neku situaciju da imamo problem".

Na konstataciju novinara N1 kako je Borac sada na grbači poreskih obveznika Zeljković je rekao:

"Kako funkcionišu ostali klubovi? Već sam rekao da ostali klubovi u BiH opstaju uz pomoć države. Uzmimo za primjer i velikana Crvene zvezde i Partizana. Oni takođe opstaju uz pomoć države. Samo nekoliko klubova poput Dinama ili privatnih klubova kao što su Rijeka i Osijek ulažu privatni kapital i tako obezbjeđuju svoj budžet i opstaju. Svi moramo biti realni da bez pomoći države i institucija, ne samo Borcu nego i ostalim klubovima, oni ne mogu da opstaju".

Pogledajte

00:41
Zeljković o novcu
Izvor: MONDO/Slaven Petković
Izvor: MONDO/Slaven Petković

Na pitanje da li je potrebno napraviti neke promjene kada je u pitanju finansijsko vođenje kluba Zeljković je poručio:

"Što se tiče promjena u finasijskom vođenju kluba o tome bi se dalo raspravljati. Mi smo prethodnih dana na Upravnom odboru razgovarali na tu temu. Novac nije garant uspjeha, ali svakako da je preduslov za sve. Potrebno je malo bolje razmisliti i procijeniti kada je u pitanju dovoiđenje novih igrača, ko će stvarno biti pojačanje za naš klub. Radili smo na tom polju, formirana je skauting služba Borca koja prati tržište".

Podsjećamo, bilo je planirano da se crveno-plavi ovog utorka okupe na Gradskom stadionu i počnu sa pripremama za proljećni dio sezone. Prvo okupljanje je, međutim, prolongirano za 14. januar, a razlozi su bili upravo finansijske prirode. Borac bi na pripreme u Antaliju trebao krenuti 27. januara, dok je za 29. planirana pripremna utakmica protiv moskovskog Dinama.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC