• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hrvatska NEĆE biti kažnjena zbog Lovrena! Otvorena istraga, ali ne zbog veličanja ustaša - evo šta je razlog

Autor Dragan Šutvić

FIFA će na kraju možda i kazniti Fudbalski savez Hrvatske (HNS), međutim to neće biti zbog Dejana Lovrena nego zbog navijača.

 fifa kaznila hrvatsku  Izvor: Profimedia

Disciplinska komisija FIFA kaznila je Srbiju zbog dešavanja utakmici sa Švajcarskom, kao i još neke druge reprezentacije poput Argentine, dok je otvorena istraga i protiv Fudbalskog saveza Hrvatske (HNS). Prvobitno je saopšteno da se ispituje mogućnost kršenja članaka 13. i 16. disciplinskog kodeksa, koji se odnosi na diskriminaciju, odnosno red i sigurnost na utakmicama i mnogi su pretpostavili da se to odnosi na nacionalističke pjesme, odnosno bolje rečeno pjesme sa ustaškom konotacijom koje su pjevali hrvatski fudbaleri.

Ipak, HNS je objasnio da nisu u pitanju nikakve pjesme koje su pevali hrvatski fudbaleri, nego je postupak pokrenut zbog hrvatskih navijača koji su istakli spornu zastavu (ili zastave) na meču protiv Maroka.

"Disciplinska komisija FIFA otvorila je postupak protiv HNS zbog neprimjerene navijačke zastave koja je bila okačena prije utakmice za treće mesto na Svjetskom prvenstvu između Hrvatske i Maroka. HNS je prijavljen zbog navijačke zastave koja je okačena 55 minuta prije utakmice te je uklonjena deset minuta kasnije, a zbog čijeg je sadržaja HNS prijavljen za kršenje Disciplinskog pravilnika FIFA", naveli su iz Saveza.

U međuvremenu nije objašnjeno šta je bilo na spornim zastavama, međutim jasno je da HNS neće biti kažnjen zbog skandaloznih pesama koje je pevao Dejan Lovren, koga su potom napali u Francuskoj u koju se vratio ove zime.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC