• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Slavio uz "Za dom", pomenuo Novaka, pa napravio veliki povratak: Lovren završio transfer - opet na velikoj sceni

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Iako su mnogi očekivali kraj karijere u Rusiji, Dejan Lovren se vraća u jednu od najboljih evropskih liga.

 Dejan Lovren prešao u Lion Izvor: Profimedia

Jedan od najkonotroverznijih hrvatskih fudbalera nalazi se pred neočekivanim transferom! Iako je Dejan Lovren (33) nekoliko puta isticao da mu je odlično u Rusiji iako tamošnji klubovi nemaju mogućnost da igraju u međunarodnim takmičenjima, Mundijal ga je očigledno ubijedio da treba da se oproba na nekom višem nivou.

Francuski mediji, prije svih čuveni "Ekip", tvrde da su svi detalji dogovoreni i da će se Dejan Lovren vratiti u Ligu 1. On bi trebalo da potpiše ugovor sa Olimpikom iz Liona, klubom za koji je svojevremeno igrao tri godine. Francuski tim bio je prvi inostrani klub za hrvatskog štopera kada se iz zagrebačkog Dinama otisnuo u pečalbu.

U tom periodu je osvojio Kup Francuske, a odličnim partijama privukao interesovanje brojnih klubova iz Evrope. Prešao je u Sautempton i tamo odigrao samo jednu sezonu, a zatim punih šest godina bio prvotimac Liverpula. Uslijedio je odlazak u Zenit iz Sankt Peterburga, što su mu često zamjerali. Prethodnih mjeseci Lovren je bio na udaru zbog toga što je član ruskog tima i što nije osuđivao rat koji se vodi u Ukrajini.

Inače, to je samo jedan od stavova zbog kojih Lovrena smatraju za kontroverznog. 

Fudbaler koji je ime dobio po legendarnom Dejanu Savićeviću kojeg je obožavala njegova baka, divi se Novaku Đokoviću i to ne krije. Nedavno se uporedio sa srpskim teniserom, a tokom Đokovićeve borbe u Australiji bio je jedan od sportista koji su najglasnije branili Novaka.

Ipak, u očima srpskih ljubitelja sporta uništio je sebi ugled prethodnih nedjelja. Iako je i prethodnih godina imao pojedine nacionalnističke incidente, Lovren je nakon Mundijala u Kataru dodatno prešao granice. Prvo je u društvu saigrača Marcela Brozovića neprikladno proslavljao uspjeh uz numere Marka Perkovića Tompsona i ustaški pozdrav "Za dom spremni", a zatim i davao izjave na tu temu.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC