• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PJEVA TOMPSONA, VIČE "ZA DOM SPREMNI", A IME DOBIO PO LEGENDI ZVEZDE: Lidera Hrvatske nazvali po geniju sa Marakane!

Autor Haris Krhalić

Baka mu je dala fudbalsko ime i uspjela je. Igra već godinama Dejan Lovren na vrhunskom nivou, mada je daleko od genija po kome je dobio ime.

 Lovren dobio ime po Savićeviću Izvor: Profimedia/MN Press

Dejan Lovren je u žiži interesovanja poslije Mundijala. Prvo je tokom Svjetskog prvenstva ušao u sukob sa hrvatskim novinarima, a zatim je poslije povratka u Hrvatsku snimljen kako pjeva ustaške pjesme i uzvikuje "Za dom spremni" zajedno sa Marcelom Brozovićem.

Iako je pjevao pjesme Marka Perkovića Tompsona i isticao da to niko ne može da mu zabrani, imao je ranije i izjave kojima je podržavao Novaka Đokovića i isticao da mu je idol Nemanja Vidić. A zbog srpskog fudbala je dobio i ime. 

Rođen je 1989. godine u Zenici, a otac Saša i majka Silva su Hrvati iz Bosne i Hercegovine. Ipak ime mu nisu dali ni mama ni tata već baka Ivanka koja je bila oduševljena igrama majstora koji je tada nastupao na "Marakani". 

"Mom bratu sam ja dao ime po Davoru Šukeru. A, ja... Ja sam dobio ime po Savićeviću. Moje je ime izabrala baka Ivanka, koja živi u Minhenu. U to vrijeme, 1989. godine, Dejo je bio veoma popularan, fudbaler kome su se svi divili", ispričao je jednom prilikom Lovren. 

 Dejan Savićević je seniorsku karijeru počeo u Budućnosti 1983. godine, a poslije pet sjajnih sezona prešao je u Crvenu zvezdu kao ogromno pojačanje i kao igrač koga je htjela kompletna "velika četvorka". U vijreme kada je Lovren rođen odavno je "Genije" igrao na "Marakani" i baka Ivanka je riješila da unuku da ime po njemu. 

Kasnije je rođen i Davor Lovren, mlađi brat štopera Hrvatske, koji je dobio ime po Davoru Šukeru i na kraju postao napadač. Dejan je kao štoper igrao za Dinamo, Lion, Sautempton, Liverpul i sada je u Zenitu. Mlađi brat Davor ima 24 godine i do sada je nastupao za Dinamo, Slaven Belupo iz Koprivnice, Fortunu iz Dizeldorfa i sada je u zagrebačkom Jarunu koji igra drugi rang u Hrvatskoj. 

Pročitajte i ovo:

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC