• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lovren konačno nadrljao zbog "Za dom spremni": Francuska ustala protiv njega - "Sramota, veliča fašizam!"

Autor Haris Krhalić

Dejan Lovren je na udaru javnosti zbog veličanja ustaša i fašizma, zbog čega je pokušao da ga brani i trener Liona.

 Francuzi ustali protiv Lovrena Izvor: Profimedia/Moritz Muller/Alamy Live News

Hrvatski fudbaler Dejan Lovren potpisao je prije nekoliko dana za Lion i odmah se našao na stubu srama, pošto je mislio da će njegovo veličanje ustaša proći bez ikakvih posljedica. Dobro je poznato da je Lovren nakon osvajanja bronze sa Hrvatskom na Svjetskom prvenstvu slavio uz nacistički poklič "Za dom spremni", a nakon što se prvo pričalo da ga je Zenit prodao upravo zbog toga - ni u Francuskoj ne žmure na ovakvo ponašanje.

Gotovo svi francuski listovi osudili su Lovrena zbog veličanja ustaške ideologije, pa je na konferenciji za medije morao čak da reaguje i njegov trener Loran Blan, koji se stavio na njegovu stranu i obrukao se nepoznavanjem tematike.

"To je nacionalistička pjesma koja slavi oslobođenje njegove zemlje. To pitanje morate da postavite njemu. Ne mogu da odgovaram na pitanja umjesto njega. Ovdje su sigurno samo ugledni ljudi, svi živite okruženi samo uglednim ljudima? Ako gledamo Lovrena kao čovjeka, to vi procijenjujte", rekao je trener Liona, vidno uzrujan da mora da se bavi kontroveznim stavovima svog igrača i da ga na sve to još brani.

Blan je poručio da Lovrena "gleda kao sportistu" i da zato ne želi da priča o drugim stvarima, prebacivši lopticu na njegov teren. Kao i obično, Lovren na ovu temu nije pričao sa novinarima, sem sa istomišljenicima koji takođe imaju istoriju skandala, nego se oglasio na Instagramu. 

Izvor: Profimedia

"Vidio sam neke članke u Francuskoj i želio bih da istaknem da su priče da ja podržavam bilo kakvu fašističu simboliku - lažne. Vrlo je bezosjećajno tvrditi tako nešto o osobi čije je djetinjstvo bilo prekinuto i oštećeno zbog ekstremističke politike koja je vodila do rata u mojoj domovini. Osuđujem svaku vrstu ekstremizma, uključujući fašizam, kao i svaki vid njegove simbolike. Volim svoju zemlju i moj patriotizam ne treba da bude greškom zamijenjen za nacionalizam", napisao je Lovren na Instagramu, na šta je dobio veliku podršku iz Hrvatske.

Podsjetimo, ugledni list "L'Ekip" piše da se Lovren istakao "riječima i gestovima koji su bliski fašizmu", poput Josipa Šimunića, kao i da je to "sramota njegovog kluba Liona". Poznati portal "Libereation" nije štedio ni trenera Lorana Blana, poručivši da je njegova odbrana na konferenciji "nemoralna" i da klub mora da preuzme odgovornost za tako nešto.

"Nije to 'ništa'. Riječi trenera Lorana Blana bile su užasavajuće, mora da se preuzme odgovornost za dovođenje takvog fudbalera", poručuje se.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC