• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Trener "ponizio" Jovića, već je prekobrojan? Zamijenio ga na poluvremenu, a hoće drugog Srbina u timu!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Sudbina srpskog napadača Luke Jovića u Fiorentini je vrlo neizvjesna poslije vijesti da su već naciljali njegovu zamjenu.

 Zašto je Luka Jović prekobrojan u Fiorentini Izvor: Profimedia

Luka Jović je odigrao još jednu slabu utakmicu za Fiorentinu i u derbiju protiv Rome na "Olimpiku" zamijenjen je već na poluvremenu. Nepopularna odluka trenera Vinčenca Italijana donijeta u pauzi bila je inicirana prije svega crvenim kartonom koji je još u 24. minutu dobio njegov fudbaler Dodo, ali i neubjedljivom partijom Srbina koji je teško dolazio do lopte i praktično je bio bez šanse protiv Murinjove odbrane. 

Čim je ostao sa desetoricom na terenu poslije isključenja desnog beka, Italijano je u igru uveo Venutija i "prekombinovao" sistem, ali ni time nije bio zadovoljan, tako da je na poluvremenu zamijenio napadače Ikonea i Jovića, a poslao u igru Gonzalesa i Baraka. Nije to mnogo promijenilo za Fiorentinu koja je izgubila 2:0, ali je poslao jasnu poruku Srbinu.

Iako se odrekao velikog novca i došao u Firencu da bi "restartovao" karijeru, Jovića nikako ne ide od povratka sa Svjetskog prvenstva. Imao je dvije povrede, potom se ispromašivao protiv Sampdorije (i VAR mu poništio gol), dok je Italijano izmjenom na poluvremenu pokazao Joviću i da pod hitno mora da se uozbilji i pruži više - ako želi da zadrži status prvotimca koji mu svakako pripada na osnovu renomea.

Statistika kaže da je Jović za 45 minuta imao osam kontakata sa loptom i šest puta dodao loptu (bez greške), dok je imao i jedno ključno dodavanje koje njegovi saigrači nisu pretvorili u gol. S druge strane Jović nije šutnuo ka golu Patrisija, dobio je jedan duel i imao je jedan neuspješan dribling, što je bilo dovoljno za prosječnu ocjenu.

Izvor: Profimedia

Za to vrijeme u italijanskoj štampi pojavila se i informacija da je Joviću vrijeme već odbrojano, pošto Fiorentina ulazi u pregovore oko iskusnijeg Marka Arnautovića koji već dvije godine blista u dresu Bolonje.

Plan je da dovedu Arnautovića i daju mu mjesto u napadu ukoliko do kraja prelaznog roka ostanu bez Nika Gonzalesa, nesuđenog svjetskog šampiona sa Argentinom koji je Mundijal propustio zbog povrede. Za njega se navodno interesuju Lester i Njukasl i nude 30 miliona evra, a u Firenci i dalje odolijevaju.

Podsjetimo, Luka Jović je došao u Fiorentinu kao slobodan igrač iz Real Madrida, a "kraljevski klub" će imati priliku da zaradi polovinu sredstava od budućeg transfera Srbina. Jović je ove sezone postigao devet golova za ljubičaste.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC