• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda i Motika - još ima nade: Bajernov đak podsjetio da je još tu, dao gol za pobjedu! (VIDEO)

Autor Dragan Šutvić

Mladi fudbaler Crvene zvezde odigrao dobar meč u Turskoj i nagovijestio da bi ovo moglo da bude njegovo proljeće.

 crvena zvezda pobijedila nefči u antaliji Izvor: MN PRESS

Fudbaleri Crvene zvezde pobijedili su Nefči 1:0 na pripremama u Turskoj, a strokelac jedinog gola bio je mladi ofanzivac Nemanja Motika, u 4. minutu.

Bajernov đak pogodio je nakon što je oduzeo loptu protivniku na sredini terena, a onda je odigrao kombinaciju sa Kingsom Kangvom i savladao hrvatskog golmana Ivana Brkića.

Motika se nameće treneru Milošu Milojeviću, u 11. minutu je mogao da postigne i svoj drugi gol, ali je lopta zamalo otišla pored stative. On je igrač Crvene zvezde godinu dana, a prošle zime stigao je iz razvojnog tima Bajerna za 2,5 miliona evra. Ipak, u prethodnih 11 mjeseci nije pokazao mnogo na "Marakani".

U 16 odigranih utakmica dao je gol i jednom asistirao, a posljednji put je bio na klupi početkom novembra, u meču protiv Mladosti. Ove sezone sabrao je samo dva minuta u Kupu protiv Mačve i 18 protiv Ferencvaroša u grupnoj fazi Lige Evrope.

Prijetili su crveno-bijeli protiv tima iz Azerbejdžana i udarcima Srđana Mijailovića, Kangve, Stevana Mitrovića, ali su i rivali imali veliku šansu, jer je u 31. minutu bivši štoper Partizana Vojislav Stanković umalo savladao Milana Borjana.

Motika je bio zapažen i centaršutevima iz prekida, a uz njega se veoma istakao i odlični Kangva, koji je najčešće prijetio hrvatskom čuvaru mreže.

Ipak, s obzirom na to da se mreža Nefčija nije ponovo tresla, u završnici je bilo opasno i u šesnaestercu srpskog kluba, jer je mladi napadač Agadadaš Salijanski gađao glavom u 87. minutu, rezervni golman Zvezde Nikola Vasiljević mogao je samo da gleda loptu, a ona je otišla ipak preko gola - na sreću crveno-bijelih.

Crvena zvezda će narednu utakmicu na pripremama u Turskoj odigrati u subotu. 21. januara, protiv Kopra, dan ksnije igraće protiv Dinamo Tbilisija, a završne testove u Antaliji proći će u srijedu 25. januara protiv Ludogoreca i u petak, 27. januara protiv Austrlije Lustenau.

Crvena zvezda: Borjan (od 46. Vasiljević), Gobeljić (od 46. L. Nikolić), Pankov (od 60. Leković), Milunović (od 60. Eraković), Rodić (od 60. Azarov), Mijailović (od 46. Sanogo), Srnić (od 46. V. Nikolić), Kangva (od 60. Krstičić), Motika (od 60. Mituljikić), Mitrović (od 60. Prucev), Mijatović (od 46. Ibrahim).

Nefči: Brkić, Kvirkvelia, Haghverdi, Stanković, Ata, Alijev, Sajef, Zulfugarli, Mahmudov, Donjoh, Bogomolski. Igrali su još: Buludov, Orujov, Čelik, Gurbanov, Asgarov, Arveladze, Rodgires, Lebon, Salijanski.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC