• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Haos u Romi, jedan od najvažnijih igrača "precrtan": Je li na pomolu spektakularan transfer?

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

"Vučica" je blizu odluke da proda igrača koji je mnogo toga obećavao, ali malo ispunio.

 Nikolo Zaniolo Izvor: Shutterstock

Imao je Nikolo Zaniolo mnogo problema sa povredama koljena, dugo je odsustvovao sa terena u dva navrata, ali je prošle godine Romi donio prvi evropski trofej - postigao je odlučujući gol u finalu Konferencijske lige protiv Fejenorda, nakon čega je uslijedilo veliko slavlje u Vječnom gradu.

Ipak, taj gol očigledno je malo za čelnike Rome, koji su od talentovanog ofanzivca očekivalo mnogo više. Rukovodstvo kluba sa "Olimpika" nije spremno da Zaniolu ponudi novi ugovor, koji je igrač očekivao, zbog čega je došlo do sukoba i na pomolu je veliki transfer.

Naime, Zaniolo je izostavljen sa spiska igrača za predstojeći meč Rome u Seriji A, u nedjelju u gostima protiv Specije.

Kako javljaju najpopularniji italijanski mediji, 23-godišnji povremeni reprezentativac Italije stavljen je na transfer listu, a navodno je klub spreman da prihvati ponudu od 30-40 miliona evra. Ponuda ne nedostaje, jer su interesovanje pokazali mahom klubovi iz Engleske: Totenhem, Arsenal, Lester i Vest Hem.

Ipak, čini se da je Zaniolo najbliži da obuče dres londonskih "pijevaca", jer poznato je koliko njihov menadžer Antonio Konte cijeni Italijana.

Zaniolo je ugovorom vezan za Romu do juna 2024, ali sastanaka u vezi sa produžetkom saradnje nije bilo, tako da je po mnogima januarski prelazni rok idealan termin da se riješi Zaniolova budućnost.

Koliko je stvar ozbiljna govori i podatak da je Žoze Murinjo odustao od ustaljene prakse i organizacije konferencije za medije uoči prvenstvenog duela, sve sa željom da izbjegne "škakljiva" pitanja italijanskih novinara u vezi sa ostankom ili odlaskom Zaniola iz Rome.

Zaniolo dres "vučice" nosi od 2018. godine, kada je stigao iz Intera. Upisao je do sada blizu 100 nastupa. Ove sezone na 13 mečeva upisao je samo jedan gol.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC