• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Barselona "peca" fudbalere u Juventusu: I Dušan Vlahović na meti katalonskog kluba

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Sportska kazna koju je Juventus dobio zbog lažiranja finansijskih izvještaja na koju je još moguće uložiti žalbu, izazvala je pravi zemljotres u italijanskom klubu.

 Barselona "peca" fudbalere u Juventusu: I Dušan Vlahović na meti katalonskog kluba Izvor: Profimedia

Crno-bijelima je oduzeto 15 bodova što bi moglo da izazove sportske, ali i ekonomske posljedice za sadašnjost i budućnost torinskog kluba, a cijelu situaciju pažljivo prate i drugi evropski velikani, piše katalonski "Sport".

Juve nakon sankcija zaostaje čak 14 bodova od mjesta koje vodi u Ligu šampiona i preokret se čini kao nemoguća misija. Zbog toga bi moglo da dođe i do odlazaka brojnih zvijezda iz tabora "bjankonera", pa je klub iz Torina postao "lovište" i za Barselonu u ljetnjem prelaznom roku.

Sportski direktor Katalonaca Mateo Alemani objasnio je da će Barsa morati biti veoma pažljiva s obzirom na finansijsku situaciju u klubu. Veliki fokus stavljen je na igrače koji završavaju svoje ugovore, ali su takođe otvoreni za povoljne transfere ili po konkurentnim cijenama. I u Juventusu ima nekoliko igrača koji bi se po kvalitetu mogli uklopiti u Čavijevu ekipu.

Spisak je veliki i išao bi od vezista Manuela Lokatelija i Adrijena Rabioa, mlade nade Fabija Miretija, do napadača Federika Kijeze i Dušana Vlahovića.

Srpski napadač je bio na Čavijevom spisku želja još prije nego je u klub sa "Nou Kampa" stigao Robert Levandovski, a argument u korist ove mogućnosti je i što su Juve i Barsa oduvijek imali jako dobre odnose.

Zapravo, dva kluba i dalje u životu održavaju projekat evropske Superlige, a kontakti s prethodnim rukovodstvom Juventusa bili su vrlo česti. Međutim, sada predstoji nekoliko mjeseci neizvjesnosti i mnogi igrači italijanskog tima bi mogli da napuste klub. Biće dosta prilika za "pecanje" Barse, ali i drugih timova.

(mondo.ba)

Možda će vas zanimati

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Jaaa

Svaka cast Vlahovici na karijeri. Mada nase novine od njega nastoje napraviti svjetsko cudo,...

Hmm

@Jaaa U pravu si. Jos se nije stigao u Juventusu dokazati, a kamoli u Barseloni koja je klasa iznad Juvea.

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC