• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Divac i Jarić BODRE Srbiju, ali Joveljić je "DOMAĆIN": Dođem iz male države u Ameriku i budem igrač godine...

Autor Dragan Šutvić

Dejan Joveljić govorio je za sajt FSS o sezoni u MLS koju je završio sa čak 16 golova.

 dejan joveljić dočekao reprezentaciju u los anđelesu Izvor: MN PRESS

Fudbalska reprezentacija Srbije nalazi se u Los Anđelesu gdje će u četvrtak u ranim jutarnjim časovima (04.00) igrati protiv Amerikanaca, a to će biti prilika da Piksi isproba i fudbalere iz Superlige, odnosno još dvojicu fudbalera iz MLS. U pitanju su golman Petrović i napadač Joveljić, koji je bio i svojevrsni domaćin srpskoj ekspediciji. Ugostio je "orlove" po dolasku u Kaliforniju, a tu su još i Dobrivoje Tanasijević, dok će na meč doći i Vlade Divac, Marko Jarić...

"Velika mi je čast što sam dočekao reprezentaciju u Los Anđelesu, mojoj drugoj kući. SAD je ozbiljna selekcija, fali par igrača iz Evrope, ali biće dobra i teška utakmica", rekao je Dejan Joveljić u intervjuu za sajt FSS i napravio paralelu između srpskog i američkog fudbala.

"Momci koji su pozvani u reprezentaciju su mladi i talentovani, tek izlaze na veliku scenu. Za SAD će igrati igrači iz MLS, daleko iskusniji, mislim da je njihova liga jača i od belgijske i austrijske. Ali, Bundesliga je stepenica više... Mislim da nisam napravio loš potez dolaskom u Ameriku, prošla sezona to pokazuje i nadam se da ću još više da pokažem. MLS će u budućnosti da bude sve jači jer se sljedeće Svjetsko prvenstvo igra tamo, zajedno sa Meksikom i Kanadom. Ko zna, možda opet budem domaćin reprezentaciji!", nasmojao se srpski napadač.

Objasnio je da se strategija u MLS promijenila, i da sada igra daleko više mladih igrača u odnosu na "istrošene veterane nekada", pa je tako prosjek godina njegovog Galaksija tek 25-26... U ozbiljnoj konkurenciji dobio je i nagradu za igrača sezone!

"Dođem iz male države u toliku Ameriku i budem igrač godine... Šta reći, velika nagrada, bitno je kako se osjećaju i misle. To je za mene velika satisfakcija za nastavak rada u Galaksiju i hoću tako da nastavim. Dolaze sada i u dresovima sa mojim imenom, pa tu su i srpske zastave, sve ih je više i više", rekao je Joveljić koji ima još jednu ljubav pored fudbala.

"I u fudbalu i u životu morate da vučete dobre poteze. Ispunjava me šah, neko voli da prošeta, ja da odigram partiju šaha", rekao je Dejan Joveljić koji je takođe i reprezentativac Srbije i u šahu.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC