• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Prijateljske utakmice: Minimalci Željezničara i Zrinjskog, Sarajevo upisalo novu ubjedljivu pobjedu (FOTO)

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Sarajevski premijerligaši odigrali su danas kontrolne mečeve, u kojima su zabilježili pobjede protiv Budućnosti iz Banovića, odnosno Famosa iz Hrasnice. Mostarski Zrinjski bolji od Kroacije iz Zmijavaca.

 Željezničar pobijedio Budućnost 1:0,  Sarajevo Famos 5:1, a Zrinjski Kroaciju 2:1 Izvor: MONDO/Sport1/Sanel Konjhodžić

Premijerligaši nastavljaju sa pripremama za nastavak sezone, a kontrolne mečeve osim banjalučkog Borca, koji je "isprašio" Slobodu iz Novog Grada 7:0, imali su i sarajevski klubovi, Željezničar i Sarajevo, te mostarski Zrinjski.

Prvi test ove zime sarajevski "plavi" imali su protiv Budućnosti iz Banovića. Sarajlije su upisale minimalan trijumf, a jedini gol na meču postigao je Haris Hajdarević u 17. minutu. Odlično je šutirao sa 25 metara, a golman Banovićana paradom je samo uljepšao pogodak.

Narednu prijateljsku utakmicu Željezničar će igrati u nedjelju prvoligaša Republike Srpske, Sutjeske iz Foče, takođe u Konjicu.

Znatno više razloga za zadovoljstvo imali su u Sarajevu. "Bordo" tim bio je ubjedljiv u duelu sa Famosom iz Hrasnice. Premijerligaš je u Međugorju slavio 5:1, a zanimljivo da je svih šest pogodaka viđeno u drugom poluvremenu.

Nakon 0:0 u prvih 45 minuta, raspucali su se igrači, za Sarajevo su pogađali Džafić (46’), Ališah (60’), Čataković (64’) i dvostruki strijelac Guliašvili (82’, 88’), dok je jedini pogodak za Famos postigao Šopović (85’).

U drugoj pripremnoj utakmici fudbaleri Zrinjskog porazili su Kroaciju iz Zmijavaca. "Plemići" su u duelu sa članom hrvatske Prve lige slavili 2:1, a pogađali su Zlomislić i Kiš. Hrvatski tim u 90. minutu postigao je utješni gol preko Jonjića.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC