• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Propao plan za rušenje Mamićevog Dinama: Na stadionu od 80 miliona evra neće igrati najbolji - klub pustio PETORICU!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Iako su godinama predstavljali projekat koji treba da donese šampionsku titulu, sada je sve drugačije.

 NK Osijek prodaje najbolje igrače Izvor: Youtube/NK Osijek/printscreen

Prije samo nekoliko godina Osijek je predstavljen kao veliki projekat i tim koji bi u doglednoj budućnosti mogao da postane šampion HNL. Danas situacija nije tako sjajna - Dinamo je ponovo ubjedljiv na vrhu tabele, a u Osijeku se tokom januarskog prelaznog roka dešavaju čudne stvari. Dok na granici sa Srbijom niče moderni stadion Pampas, klub prodaje sve najbolje igrače!

Četvorica fudbalera koji su nosili igru tima već su otišli iz kluba tokom prethodnih desetak dana, a kruna na neobičan transfer period biće rastanak sa Ivicom ivušićem, reprezentativnim golmanom Hrvatske i jednim od najboljih čuvara mreže na ovim prostorima. Po pisanju hrvatskih medija, on bi uskoro trebalo da potpiše ugovor na Kipru i da za dva miliona evra postane igrač Pafosa!

Klub čiji su navijači do skoro maštali o tituli pod komandom bivšeg trenera Nenada Bjelice trebalo bi nakon toga da završi sa izlaznim transferima. A kao da ih nije bilo dovoljno... Dok se čekalo da najveće zvijezde tima zaigraju na najmodernijem stadionu u Hrvatskoj, klub je riješio da potpuno promijeni igrački kadar i u proljećni dio sezone uđe sa osvježenim timom. Ovako izgleda stadion:

Fudbalska javnost u Hrvatskoj smatra da klub nije dobro poslovao prethodnih dana. Iako je Dion Drena Beljo donio tri miliona evra u klupsku kasu nakon transfera u Bundesligu, klub je nastavio da pušta veoma važne fudbalere, kao da mu drugi dio sezone takmičarski uopšte nije značajan. Pogledajte ko je sve otišao. Dosadašnji transferi Osijeka u januarskom prelaznom roku:

  • Laslo Klejnhesler (28), Panatinaikos
  • Dion Drena Beljo (20), Augsburg
  • Karlo Bartolec (27), Puškaš Akademija
  • Antonio Mance (27), Debrecin
  • Ivica Ivušić (27), Pafos*

Nakon 18 odigranih mečeva u tekućoj sezoni, Osijek ima 31 osvojen bod i nalazi se na trećoj poziciji. Po trenutnom stanju na tabeli djeluje da tim iz Slavonije ne može da se umiješa u šampionsku trku Dinama i Hajduka, ali i da je dovoljno udaljen od ostalih ekipa. Izlazak u Evropu ne bi trebalo da se dovede u pitanje, čak ni u ovakvim uslovima.

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC