• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MONDO U ANTALIJI: Ćurguz mijenja formaciju, ali ne odustaje od ofanzive! Sloga se uigrava, jedan od aduta je i Rus!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Trener Ćurguz zadao žestok tempo, ali fudbalerima Sloge Meridian to ne smeta, samo neka se napada!

 Mondo u Antaliji Sloga Doboj pripreme Zoran Ćurguz Demir Peco Pavel Baranov Izvor: MONDO

Fudbaleri Sloge Meridian otputovali su u Antaliju istim letom sa fudbalerima banjalučkog Borca, sa kojima će se i vratiti nakon dvije sedmice napornih priprema.

Da će biti tako uvjerili smo se tokom posjete kampu dobojskog kluba u Antaliji, gdje je na treningu u subotu poslijepodne sve "prštalo".

Ekipa Zorana Ćurguza bilo je jedno od prijatnijih iznenađenja u prvom dijelu sezone u kojem je „skinula skalp“ Zrinjskom, Sarajevu, Veležu, te uzela bod Borcu na samom startu.

Imale su Dobojlije i loših perioda, ali su uspjeli da pobjedom protiv Igmana i remijem protiv Veleža pred odlazak na pauzu malo pobjegnu od zone ispadanja. Sloga je sada odlučna da obezbijedi opstanak, a o tome govori i dolazak u Antaliju na pripreme nakon kojih namjeravaju da nastave sa dobrim igrama.

"Zadovoljni smo što smo ovdje i što imamo idealne uslove za rad. Sve protiče vrlo radno, vidio se umor od puta, ali mi se spremamo i umor ne smije biti bilo kakav izgovor. Moramo da iskoristimo ove uslove što imamo i da treniramo dva puta dnevno, da se maksimalno spremimo. Mislim da smo dosad odradili vrlo dobro pripreme, a ovdje ćemo odigrati i tri utakmice. Mislim da je pet utakmica sasvim dovoljno za ono što nas čeka u prvenstvu", rekao je Ćurguz.

Dodao je da je zadovoljan što trenutno nema povrijeđenih igrača, a od priprema očekuje mnogo.

"Bio nam je cilj da ne bude baš ugroženi u toj prvoj polusezoni u kojoj je dosta stvari bilo protiv nas. Trudićemo se da se što prije izađemo iz te opasne zone, da budemo u sredini tabele i da radimo ono što smo radili u prvom dijelu sezone. Sa ovih 5-6 pojačanja koje smo doveli i sa ovim pripremama na kojima ćemo se maksimalno spremiti mislim da ćemo biti potpuno ravnopravni i konkurentni svim ekipa u Premijer ligi BIH. To smo bili i dosada, ali mislim da ćemo sada biti još ozbiljniji na terenu", poručio je trener Sloge.

Njegova ekipa tokom zime doživjela je određene promjene u sastavu, a kako nam je otkrio, biće i promjena u sistemu igre. Ali ono što neće da se mijenja kada je Sloga u pitanju je – ofanziva.

"Mi smo igrali ofanzivno i u prvom dijelu. Treća smo ekipa po efikasnosti i mislim da je to za jednog debitanta izuzetno dobar rezultat. Pokušaćemo ostati na tom fonu, međutim, ono što je bio problem naše ekipe je defanzivni red i tu smo dosta golova primili. Mi smo tu doveli sada par igrača, golmana, zatim štopera Nikolića, pa bekove Lalića i Livančića. Tu su još dva mlada igrača, Kovačević i Perković i sa tim igračima pokušavamo da mijenjamo taj dio. Malo ćemo da promijenimo sistem, nećemo više igrati 3-5-2, sada ćemo igrati vjerovatno 4-3-3, a sigurno je da će tu biti još varijanti kada dođe prvenstvo", otkrio nam je Ćurguz.

Osim odbrane Sloga je tokom zime dovela i pojačanja i u veznom redu i u napadu, došao je Demir Peco, krajem oktobra stigao je Nemanja Mihajlović, a sada je tu i Pavel Baranov, Rus koji bi mogao da bude Ćurguzov adut.

"Od stranaca je stiGao Baranov, potrebno mu je vrijeme da se adaptira, tu je i jezička barijera, ali sigurno je da će on brzo da se adaptira. Pokazao je već u ovim pripremnim utakmicama da je veoma zahvalan igrač.Krase ga disciplina u igri, puno trči, odgovoaran je, ima jako dobar šut, odgovoran je i mislim da nam treba takav veznjak da tu jednu rusku disciplinu donese u našu igru, tako da očekujem od njega puno u narednoj polusezoni", poručio je Ćurguz.

RUSKI "PLEMIĆ" MU PREPORUČIO PLBIH!

Pavel Baranov ima 23 godine, a ovo mu je prvi inostrani angažman, pošto je igrao samo za ruske klubove iz prve i druge lige (drugi i treći rang takmičenja).

"Došao sam iz Velesa, ruskog prvoligaša. Ovdje je sjajna atmosfera, radimo, treniramo i vidjećamo kako će biti. Daću svoj maksimum, želim da igram svaku utakmicu i da ekipa pobjeđuje“, kratko nam je rekao Baranov.

Ruski vezista priznao je da do dolaska u Slogu nije mnogo znao o Premijer ligi, ali da je čuo mnogo toga dobrog od prijatelja.

Gdje je Kulenović?

Luka Kulenović sa pet golova bio je jedan od najzapaženijih igrača Sloge ove sezone, ali gotovo sigurno ga nećemo gledati u dresu Dobojlija. Tokom zimske pauze Kulenović je prema nezvaničnim informacijama imao nekoliko ponuda, bio je navodno i na pragu prelaska u Slovan Liberec, ali nije prošao ljekarske preglede. Trenutno je na terapijama zbog povrede koljena i nije ni otputovao u Antaliju i vjerovatno će uskoro napustiti klub.

"Ne znam previše o Premijer ligi BIH i kakav je fudbal ovdje, ali mi je moj prijatelj Ivan Jenjin koji je igrao za Široki Brijeg i Zrinjski rekao da je kvalitet fudbala baš dobar i odlučio sam se da dođem“, rekao je Baranov.

Nakon što je „riješila“ jednu stranu krajem oktobra dovođenjem bivšeg fudbalera Partizana, Nemanje Mihajlovića, Sloga je tokom zime pojačala i suprotno krilo, pošto je stigao Demir Peco.
Nekadašnji najbolji fudbaler Srpske za 2018. godinu vratio se u Premijer ligu BIH nakon epizode u Varaždinu tokom koje je bio i pozajmljen Veležu i zadužio opremu Sloge.
„Nadam se da ćemo se što bolje spremiti ovdje u Antaliji gdje imamo uslove na vrhunskom nivou, da će sve proći bez povreda i što bolje ući u sezonu“, rekao je Peco, koji će nakon dvije i po godine ponovo zaigrati na premijerligaškim terenima, ali kako je istakao, dosta drugačijim.
Premijer liga je dosta napredovala što se tiče terena, grade se novi tereni, sve je na mnogo višem nivou nego kada sam igrao prije par godina. Sigurno je da mi je drago što sam se vratio jer u Hrvatskoj spletom okolnosti nisam dobijao šansu, tako da sam odlučio da se vratim u svoju državu, da odradim pola godine, a onda ćemo vidjeti.
Brzonogi krilni napadač sigurno će se dobro uklopiti u ofanzivni sistem igre koji forsira trener Ćurguz.
„Kada sam došao vidio sam da šef gaji taj ajmo reći napadački fudbal što meni izuzetno odgovara, nadam se da ću se nametnuti i da ćemo imati dobre rezultate u narednoj polusezoni“, zaključio je Peco.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC