• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Povratnici u crveno-plavo se bore za svoje "mjesto pod suncem": Nema zavisti, na nama je da se dokažemo!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Trojica mladih fudbalera Borca u Antaliji imaju novu priliku za dokazivanje, a dvojica od njih igraju na istoj poziciji i direktna su konkurencija.

 Mondo u Antaliji povratnici u FK Borac Marko Kujundžić, Filip Račić, Dejan Bosančić Izvor: MONDO/Goran Arbutina

Utakmica protiv danskog Vejlea igra se od 13 časova u Antaliji, a dodatan motiv za dokazivanje, kao i uopšte na pripremama u Turskoj imaju trojica povratnika među crveno-plave.

Marko Kujundži, Dejan Bosančić i Filip Račić ponovo su ekipi Borca poslije šest mjeseci provedenih na pozajmicaama u klubovima Premijer lige BIH i Prve lige RS.

"Drago mi je što sam se vratio u svoju drugu kuću, što sam s ovom ekipom. Dosta je novih momaka sa kojima se još upoznajem. Iskreno falio mi je Borac i da nosim dres sa grbom Borca. Na ovom glavnom dijelu priprema smo sada, zadovoljan sam kako nam ide i vjerujem da će nam dobro ići u prvenstvu", kaže Marko Kujundžić.

Mladi lijevi bek proteklu polusezonu proveo je u dobojskoj Slogi Meridian, što je kako kaže, bilo jako dobro iskustvo.

"Dosta mi je pomoglo što sam otišao na pozajmicu jer sam tamo imao dobru minutažu. Sada osjećam da sam dosta zreliji, vjerujem da sam i napredovao u nekim segmentima igre u Doboju i iskreno se zahvaljujem Slogi na svemu".

Izvor: MONDO/Goran Arbutina

Povratnik je i Filip Račić, koji je prošle jeseni igrao za Slobodu Novi Grad.

"Velika čast za mene što sam se vratio i što sam ponovo tu. Tih pola godine što sma igrao u Prvoj ligi RS mi je značilo kao mladom igraču, prije svega jer sam imao priliku da igram. Prije nego što sam otišao nisam imao iskustva u tom seniorskom fudbalu. Naravno jasno da je nivo fudbala u Premijer ligi mnogo viši u odnosu na Prvu ligu RS, ali mi je svakako tih šest mjeseci dosta značilo", kaže Račić.

On i Kujundžić igraju na istoj poziciji lijevog beka, gdje je još i kapiten Aleksandar Subić, ali kako kažu odlično se slažu i među njima nema bilo kakve zavisti.

"Mi smo prijatelji, a ko se bolje pokaže taj će igrati, nema tu mnogo tajni. Iskreni smo i jedan prema drugom, ako vidimo da nekom nešto ne ide ukazujemo mu na grešku kako bi to bilo bolje, kad je nešto dobro pohvalimo jedan drugog", kaže Račić.

"Rača i ja smo tu, tu je i Suba. Ali eto svake pripreme su za dokazivanje, uvijek krećemo od nule i sve je na nama, a šef odlučuje. Naše je da treniramo i radimo, a trud će se ispaltiti. Mi smo prije svega drugari, nakon toga naravno da je dobra ta zdrava konkurencija, a na kraju krajeva, svi smo mi tu u službi ekipe, u službi kluba. Prvo igramo za klub, a onda za sebe", dodaje Kujundžić.

Izvor: MONDO/Goran Arbutina

Dejanu Bosančiću ovo je drugi povratak u Borac, pošto je bio prvo na pozajmici u Leotaru, a onda i u Laktašima.

"Nakon dobrog perioda u Leotaru gdje sam odigrao 90 odsto utakmica po porvatku u Borac sam se povrijedio i liječio sam se pola godine. Tražio sam od uprave da odem u niži rang kako bih se vratio fizički, ali i psihički na šta su oni pristali i odigrao sam u Laktašima 15-16 utakmica. Sada samo i fizički i psihički mnogo bolje nego ljetos. Radio sam uopšteno na sebi, na svom tijelu koje sigurno treba još korigovati, razgovarao sam i sa ljudima iz kluba o tome i dogovorili smo šta je najbolje za mene da radim, kako na terenu tako i u teretani", kaže Bosančić.

I Račić je svjestan svih nedostataka i prednosti koje ima, kao i činjenice da nije isto igrati u Premijer ligi BIH i Prvoj ligi RS.

"U Premijer ligi se brže igra, brže se razmišlja, ulazi se jače u duele i sve su to neke stvari na koje treba da se naviknem, da usavršim i da unaprijedim te stvari. Svjestan sam svojih mana kada je igra u pitanju i trudim se da ispravljam sve svoje greške“, kaže Račić.

Povratnički trio uvjeren je da će Borac ostvariti svoj cilj, plasman u Evropu, a ističu da je saradnja sa trenerom Vinkom Marinovićem odlična.

"Šef isprobava nas sve, gleda kako da sklopi najboljih 11, pred njim je jako težak zadatak jer ima mnogo dobrih igrača.Njegova saradnja sa igračima i pristup je na najboljem mogućem nivou, u trenucima kada je potrebno i malo šale na treningu ima je, ali kada se radi sve je maksimalno ozbiljno", zaključio je Bosančić.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC