• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ako ne skupe 200.000.000 evra biće izbačeni iz Evrope: Isplivale brojke, Amerikanac napravio HAOS u Čelsiju!

Autor Dragan Šutvić

Novi gazda Čelsija Tod Boli nije se libio da potroši novac, ali time je doveo klub u ogroman problem.

 čelsiju prijeti izbacivanje iz evrope  Izvor: Profimedia

Čelsi je potrošio 610.000.000 evra na transfere samo za jednu sezonu i šokirao je fudbalski svijet, ali za sada neće biti kažnjeni. Ipak, već sljedeće sezone bi mogli da budu brutalno sankcionisani zbog kršenja finansijskog fer pleja! Tim Grejema Potera je u očajnoj formi i pali su u donji dio tabele, ali ako bi se kvalifikovali za evropska takmičenja gotovo je sigurno da bi bili suspendovani!

Čelsiju prijeti da zbog kršenja finansijskih pravila UEFA bude izbačen na jednu ili više sezona iz Evrope, a jedini način da to izbjegnu je da u narednom prelaznom roku prodaju igrače za više od 200.000.000 evra. Tačnije, njima treba 200 miliona više nego što će potrošiti, kako bi doveli svoje finansijske knjige "na nulu". 

Naravno za sada ih štiti amortizacija transfera o kojoj smo pisali, ali čak i sa ovim dosta kreativnim načinom vođenja finansija, ponovo sljedeća sezona predstavlja ogroman problem za Toda Bolija i američke vlasnike Čelsija.

Čelsi i na plate troši nevjerovatnih 400.000.000 evra, a ukoliko se ne kvalifikuju za Ligu šampiona naredne sezone, što za sada djeluje vrlo realno, rupa u budžetu i finansijama biće još veća. Ipak, za sada imaju 34 igrača u prvom timu, a tu se ne računa 20 igrača na pozajmicama.

Među fudbalerima na pozajmicama su Romelu Lukaku, Kalum Hadson Odoi i Malo Gusto, dok su u prvom timu Hakim Ziješ, Konor Galager i Ruben Loftus Čik - igrači za koje se očekuje da će biti prodati. Da li će to biti dovoljno za izbjegavanje suspenzije? Vidjećemo, ali situacija u Čelsiju je daleko od dobre. 

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo:

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC