• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pao najveći transfer u istoriji Premijer lige: Čelsi potrošio više od 600 miliona, ovako nešto se ne pamti!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Novi vlasnik Čelsija Tod Boli se baš potrudio da ostavi utisak pošto je posljednjeg dana prelaznog roka doveo i Enca Fernandeza.

 Enco Fernandez najveći transfer u istoriji Premijer lige Izvor: Profimedia

Posljednji dan zimskog prelaznog roka bio je "luđi" nego što smo navikli, a poslije skoro pet nedjelja pregovora - pao je rekord engleskog fudbala. Enco Fernandez je na kraju postao fudbaler Čelsija pošto su "plavci" pristali da plate klauzulu na kojoj je sve vrijeme Benfika i insistirala, međutim uspjeli su da makar "izboksuju" da ne plate cijelu sumu odjednom, nego će portugalski velikan na rate dobiti novac.

Preciznije, Enco Fernandez će Čelsi koštati 121 milion evra, a biće plaćen u šest rata. Prvih 45 miliona evra Čelsi će odmah uplatiti, a ostalih 76 će pristizati "na odloženo", međutim ne sve u Benfiku.

Interesantno je da će River Plejt od ovog posla zaraditi oko 35 miliona evra zbog klauzule koju su stavili u ugovor, ali naravno da će i sa ostatkom novca u Lisabonu svi biti prezadovoljni jer su Argentinca doveli prije samo šest mjeseci i platili ga 18 miliona evra. Svjetsko prvenstvo na kome je eksplodirao sa Argentinom i dobio nagradu za najboljeg mladog igrača, ali i "opijenost" Toda Bolija rezultovali su najvećim transferom u istoriji Premijer lige.

Sada će na Encu Fernandezu biti veliki pritisak da se pokaže u dresu Čelsija, a to neće biti lako jer Grejem Poter ima gomilu igrača koju treba da uklopi u tim. Samo ove sezone potrošili su 611 miliona evra na pojačanja...

Podsjetimo, pored Fernandeza ove zime stigli su još Mihajlo Mudrik, Benoa Badijašil, Noni Madueke, Malo Gusto, Andrej Santos, David Datro Fofana i Žoao Feliks, dok su ljetos došli još Vesli Fofana, Mark Kukurelja, Rahim Sterling, Kalidu Kulibali, Karni Čukvuemeka, Pjer-Emerik Obamejang, Gabrijel Slonina i Denis Zakarija. Što je mnogo, mnogo je.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC