• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Transfer koji je šokirao sve - TOLIKO ME NIKO NEĆE PLATITI! U ovoj ligi pljušte STOTINE miliona evra, bilo je i za njega

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

O ovom transferu će se dugo pričati

 Transfer Mihajla Mudrika u Čelsi od 100 miliona evra Izvor: Profimedia

I ove zime engleski klubovi potrošili su suludo veliki novac na pojačanja. Premijerligaši su ukupno dali 352,2 miliona evra na nove igrače, što je za više od 300 miliona iznad ulaganja bundesligaša, koji su drugi na ovoj listi. I to govori o tome koliko je Premijer liga univerzum za sebe kada je u pitanju zarada, ali i trošenje novca. Evo koliko su klubovi najjačih evropskih i svjetskih liga trošili u aktuelnom prelaznom roku:

  • Premijer liga - 352,2 miliona evra
  • Bundes liga - 34 miliona evra
  • Primer - 23,3 miliona evra
  • Serija A - 9,1 milion evra
  • Liga 1 - 8,3 miliona evra

Svakako jedno od najzvučnijih pojačanja je prelazak Ukrajinca Mihajla Mudrika iz Šahtjora u Čelsi, za vrtoglavi iznos od čak 100 miliona evra. Zanimljivo je da toliko novca nije potrošeno u četiri preostale najbolje lige u Evropi, a brzo će se vidjeti da li će ofanzivac iz Krasnograda, iz harkovske oblasti, uspjeti da opravda toliko ulaganje.

"Prije svega, treba diskutovati o tome da li Mudrik uopšte vrijedi toliko novca. Naravno, uvijek igrač onoliko vrijedi koliko je klub koji ga kupuje spreman da ga plati, ali u ovom slučaju pričamo o ekstremnom rolerkosteru. Njegova vrijednost na tržištu je eksponencijalno rasla i na početku sezone vrijedio je samo 15 miliona evra na našem sajtu i to je bila njegova opšta vrijednost. Kao što znamo, Leverkuzen je bio veoma zainteresovan za njega, a on je poznat po potpisivanju tih igrača prije nego što vrijede toliko koliko je on vrijedio", poruka je autora sa specijalizovanog portala Transferamrkt, Stefana Bjenkovsog.

"Stvarno je interesantno to, imamo i Arsenal koji je dugo bio zainteresovan, ali prije dva-tri mjeseca dao je intervju i priznao da je bio šokiran. "Nisam bio samo iznenađen, već sam bio u šoku, ali sam 100 odsto siguran da je malo vjerovatno da kupe igrača iz ukrajinskog prvenstva za 100 miliona evra", rekao je Mudrik u novembru.

Dva i po mjeseca kasnije, upravo je toliko novca zaradio Šahtjor, pa dio proslijedio za finansiranje ukrajinske vojske u toku rata protiv Rusije.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC