• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bh. reprezentativac otkrio: Zemljotres me zakucao za krevet, ne znam kako se hotel nije srušio

Autor Haris Krhalić

Bh. reprezentativac bio je u Antakiji, koju je najžešće pogodio razorni zemljotres.

 Haris Hajradinović Izvor: GIAN EHRENZELLER/KEYSTONE

Naš fudbalski reprezentativac iz Kasimpaše Haris Hajradinović (28) jutros je bio u turskom gradu Antakija, koji je najžešće pogodio razorni zemljotres. Njegov klub je juče odigrao utakmicu protiv Hatajspora u kojoj je poražen golom Kristijana Atsua koji je zatrpan u ruševinama.

"Juče smo igrali protiv Hatajspora, koji je iz Antakije, a pošto su nakon utakmice bili otkazani letovi za Istanbul, nismo se mogli vratiti kući", rekao je Hajradinović za Avaz i dodao:

"Morali smo prespavati i jutros oko 4.15 sati počelo je da ljulja. Ma, to je bila katastrofa. No, hvala Bogu, naš hotel nije srušen. To je neki muzej-hotel, koji ima željeznu konstrukciju. Da smo bili u nekom, tako da kažem, normalnom hotelu, mislim da bi se srušio, kao što su se srušile sve ostale zgrade oko našeg hotela. Jer, to je bila katastrofa, ne da je ljuljalo, nego... Ne znam kako se nije srušio".

S Hajradinovićem i saigračima bio je Daniel Graovac, bivši fudbaler Zrinjskog, Željezničara..., koji je, također, fudbaler Kasimpaše.

"Nakon zemljotresa smo se autobusom prebacili do Adane, gdje nas je čekao let za Istanbul. Uz put smo vidjeli strašne scene, sve srušeno. Kao da je ratno stanje, sve poravnato. Ulice zatrpane, zgrade srušene...", prenosi Hajradinović i dodaje da je Antakija najgore prošla u jutrošnjem razornom zemljotresu.

"Bukvalno, zahvaćen je cijeli grad, 60-70 posto grada je srušeno. U ostalim gradovima, koliko sam vidio, mjestimično je bilo rušenja zgrada. Također, danas u 13.20 po turskom vremenu, u istom području je bio zemljotres iste jačine kao jutros. Mislim da je on u Antakiji srušio sve preostale zgrade... Ma katastrofa, ne znam šta da kažem. Kako to sve da opišem", rekao je naš reprezentativac.

Stručni štab i igrači Kasimpaše su se u međuvremenu vratili u Istanbul.

"Hvala Bogu, mi smo se izvukli. Maloprije sam došao kući... A ovdje je sve OK, hvala Bogu. Nije bilo problema u Istanbulu, za razliku od juga Turske i Antakije, gdje je baš bila katastrofa. Mislio sam da je gotovo, strahota. Zemljotres me prvo zakucao za krevet, cijela soba se ljuljala. Samo sam čekao trenutak da se sve sruši na mene. Ne znam kako se nije srušilo, sreća", zaključio je Hajradinović razgovor za Avaz.

Prema posljednjim informacijama u potresima s epicentrom u Kahramanmarasu, na jugu Turske, poginulo 1.498 osoba, dok se mnogobrojnim još traga.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC