• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Glupost sudija im ukrala dva boda u borbi za titulu! Arteta je bijesan: "To nije bila greška, već nešto drugo!"

Autor Dragan Šutvić

Mikel Arteta bijesan je poslije nevjerovatne odluke sudija u VAR sobi...

 arteta o bodovima arsenala  Izvor: Profimedia

Arsenal se bori za titulu u Premijer ligi, ima tri boda prednosti u odnosu na Mančester siti, a trebalo je da ima pet! Razlog je nevjerovatna glupost sudije Lija Mejsona u VAR sobi na utakmici protiv Brentforda (1:1). Ajvan Toni dao je gol za izjednačenje, a prije toga je njegov saigrač bio u ofsajdu, očekivalo se da će VAR to poništiti, ali gol je priznat.

Zašto je priznat? Zato što je Mejson zaboravio da nacrta liniju za ofsajd. Zvuči nevjerovatno, ali je istinito. Mikel Arteta je bio bijesan zbog toga. "Analizirali smo sve dokaze i osjetili smo bijes i razočaranje, jer je bilo jasno da nije u pitanju ljudska greška, već da neko ne razumije svoj posao i to je neprihvatljivo. Žao mi je, ali je to koštalo Arsenal dva boda koja nam neće vratiti. Moramo sad da nađemo ta dva boda negdje drugdje", ljut je bio Arteta.

Stiglo je obrazloženje i izvinjenje od strane PGMOL (Urdruženja sudija Premijer lige).

"Cijenimo taj gest naravno i jasno nam je da moramo da nastavimo dalje. Ova greška nas je učinila jačim i svjesni smo da moramo da nastavimo da rušimo prepreke koje su pred nama. Jedino mogu da budem zadovoljan ako nam vrate ta dva boda, ali znam da se to sigurno neće desiti. Ponavljam, izvinjenje je u redu, mada ne mijenja činjenicu da imamo dva boda manje nego što je trebalo da bude slučaj."

Upitan je i kako bi on kaznio Mejsona i one koji su napravili takvu grešku.

"Nije na meni da procjenjujem ko kako treba da bude kažnjen. Ne treba da razapinjemo nekoga zbog toga. Poenta je da uradimo sve što možemo kako bi ovaj sport bio što više fer i kako bi se donosile prave odluke. Nadam se da će izvući pouke iz svega što se dogodilo".

Sada Artetu i "tobdžije" čeka možda i meč odluke, dočekuju Siti i Pepa Gvardiolu danas, derbi se igra u srijedu od 20.30 časova u Londonu. Pobjeda bi im uvećala prednost, pošto imaju i meč manje u odnosu na "građane"...

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC