• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sudija "zaboravio" da nacrta linije za ofsajd u VAR sobi: Skandal u Premijer ligi, ovo može da odluči borbu za titulu!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Sudija Li Mejson je napravio nevjerovatnu grešku, a iz Arsenala su izuzetno bijesni zbog toga.

 Brentfort iz ofsajda postigao gol protiv Arsenala Izvor: Profimedia

Nevjerovatna stvar se desila u Premijer ligi i mogla bi da utiče na šampionsku trku ove sezone! Arsenal je remizirao sa Brentfordom 1:1, a jedini gol za Brentford postigao je napadač Ajvan Toni. VAR tehnologija je provjeravala da li je pri postizanju gola engleski napadač bio u ofsajdu i utvrdili su da nije, ali...

Glavni sudija u VAR sobi Li Mejson nije nacrtao liniju ofsajda! Cijela Engleska bruji o ovom skandalu, pošto je poznati engleski arbitar pregledao snimak, ali bez linija koje određuju da li je igrač u ofsajdu već je "naoko" procijenio da nedozvoljene pozicije nije bilo.

Kako prenosi "Dejli mejl", danski vezista Kristijan Norgard je bio u nedozvoljenoj poziciji kada je primio loptu prije asistencije Toniju, a Kris Foj iz Udruženja engleskih sudija je priznao da je greška postojala!

"VAR je provjeravao je li bilo ofsajda u začetku akcije i je li Itan Pinok blokirao Gabrijela. Gledali su je li bilo prekršaja i odlučili da nije, pa na kraju i nije bilo reakcije. U izgradni akcije kod gola, Kristijan Norgard koji je bio asistent, nalazio se u ofsajd poziciji. Istina je da u VAR sobi nisu crtali linije. To se računa kao greška ljudskog faktora. Da su crtali linije, gol bi bio poništen", rekao je Foj.

Ovo je ogromna greška, a još je veća kada se uzme u obzir da sada Arsenal ima šest bodova više od drugoplasiranog Mančester sitija kome slijedi meč sa Lidsom. Ako ga dobiju u narednom kolu mogu da sruše "tobdžije" sa prvog mjesta u međusobnom meču.

"Upravo sam pogledao snimak i ofsajd je. Da li su objasnili zašto je priznat gol? Ne. To je frustrirajuće, ali vjerovatno će se oglasiti kasnije ove nedjelje, danas neće ništa reći", rekao je poslije meča bijesni trener Arsenala Mikel Arteta.

Pročitajte i ovo:

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC