• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Igra za PSŽ sa 16, a kod nas je "mlad sa 19": Ranko Stojić kritikovao trenere - I onda čuješ da je zelen...

Autor Dragan Šutvić

Često kod nas treneri ne puštaju igrače na teren sve do 18, 19, pa i 20 godina, a za to vrijeme 16-godišnjak igra Ligu šampiona za PSŽ.

 ranko stojić o mladim igračima  Izvor: Arena Sport/Screenshot

Trener Pari sen Žermena Kristof Galtije iznenadio je sve odlukom da meč osmine finala Lige šampiona protiv Bajerna počne sa tinejdžerom za koga mnogi nisu ni čuli. U pitanju je Voren Zair-Emri i postao je najmlađi učesnik nokaut faze Lige šampiona svih vremena, a za oko sat vremena na terenu - ostavio je više nego dobar utisak i to igrajući na poziciji koja mu nije prirodna.

Zair-Emri je po vokaciji zadnji vezni, a dobro se snašao po desnoj strani gdje je u jednom trenutku čak i "maltretirao" Alfonsa Dejvisa dok Galtije na teren nije poslao iskusnije igrače, dok je njegov potez, uprkos porazu Pariza (0:1), pozdravio i srpski stručnjak Ranko Stojić.

"Ima 16 godina i igra na nivou Lige šampiona. I onda čujete naše trenere koji kažu da nije smio da pusti igrača od 18-19 godina da igra jer je zelen, nije formiran... Hajde, dobro", rekao je Ranko Stojić kritikujući srpske trenere kojima je moralo da se uvede pravilo o "bonusima" ne bi li dali šansu mladim fudbalerima, pa je tek u nekoliko klubova (Voždovac, Spartak) nastavljena praksa o forsiranju talentovanih igrača.

"Pogledajte, Džamal Musijala je prije godinu i po dana bio super talenat, a sada je počeo da potvrđuje i talenat i klasu. To ne može da se dogodi u prvoj godini, tako će biti i sa Zairom-Eerijem, moraće da pogriješi nekoliko puta, da stekne zrelost i iskustvo i onda će početi da vraća na terenu", rekao je Ranko Stojić tokom gostovanja na Arena Sport.

Voren Zair-Emri je inače rođen 2006. godine u okolini Pariza, a ove sezone postao je jedan od miljenika Kristofa Galtijea. Do sada je odigrao 15 utakmica u svim takmičenjima i doprinio je već sa dva pogotka.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC