• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srbija "ukrala" fudbalera Bosni i Hercegovini: Hadžibegić potvrdio da ga neće zvati, Banjalučanin je novi "orao"!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Dragan Stojković za predstojeće kvalifikacije dobija novog golmana - Vladana Kovačevića.

 Golman Vladan Kovačević će braniti za Srbiju Izvor: Profimedia

Talentovani golman iz Banjaluke Vladan Kovačević ubuduće će predstavljati Srbiju, sada je i definitivno. Bivši fudbaler Sarajeva, koji je nekoliko puta bio i na spisku reprezentacije Bosne i Hercegovine, odnosno sjedeo je samo na klupi "zmajeva", odlučio je da mijenja sportsko državljanstvo pošto je Fudbalski savez Srbije (FSS) obavio razgovore sa njim i ubijedio ga da ima budućnost u taboru "orlova".

To je potvrdio i novi selektor Bosne i Hercegovine Faruk Hadžibegić koji je rekao da oni imaju trojicu golmana - Ibrahima Šehića, Kenana Pirića i Nikolu Vasilja - odnosno dodao je da Vladan Kovačević nije među njima zbog njegove odluke.

"On je donio neke odluke koje su ga udaljile od reprezentacije Bosne i Hercegovine. Ne mogu se baviti stvarima ko je šta rekao. Ako on smatra da je Bosna i Hercegovina njegova reprezentacija - može biti kandidat", ostavio je otvoreno pitanje Hadžibegić, ali sada je već jasno da će se Kovačević naći na spisku selektora Stojkovića za novi ciklus kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024. godine.

Vladan Kovačević je inače iz Banjaluke i rođen je 1998. godine, a trenutno brani za poljski Rakov, odnosno najbolji je golman tamošnjeg prvenstva. Samo ove sezone sačuvao je mrežu na 12 od 18 utakmica, odnosno primio je svega osam golova.

Poziv za državni tim BiH dobio je još 2019. godine, tokom dana u Sarajevu, međutim sjedio je na klupi zbog Ibrahima Šehića, pa je potom "prebačen" u mladu reprezentaciju. Vraćen je na spisak u martu 2022, ali nije debitovao.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC