• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Banjalučanin na golu REPREZENTACIJE SRBIJE? Piksi sprema veliko iznenađenje, već ga je zvao!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Fudbalska reprezentacija Srbije mogla bi da dobije neočekivano pojačanje za novi ciklus kvalifikacija.

 Vladan Kovačević igraće za Srbiju Izvor: Profimedia/Newspix.pl/MN Press

Ako možemo da navedemo jednu dobru stvar tokom Svjetskog prvenstva u Kataru, onda je to da se Vanja Milinković-Savić etablirao kao prvi golman reprezentacije Srbije, međutim selektor Dragan Stojković navodno ima novu ideju za njegovu zamjenu. To bi mogao da bude Vladan Kovačević (24) iz poljskog Rakova, prenose tamošnji mediji, a Piksi je želio da ga isproba još tokom januarske turneje u Americi - što je njegov klub odbio.

Razlog zbog kog ga ne puštaju su zimske pripreme Rakova, zbog čega će Piksi najvjerovatnije moći da vodi samo igrače iz domaćih klubova, ali je svakako ovo signal da je Kovačević zanimljiv reprezentaciji Srbije.

U pitanju je nekadašnji mladi reprezentativac Bosne i Hercegovine koji ima dvojno državljanstvo, pa može i da igra za reprezentaciju Srbije. Za seniorski tim "zmajeva" još nije debitovao, a nakon maestralnih igara za Rakov, pozvao ga je i selektor Petev, međutim na kraju nije dočekao da se pojavi na okupljanju.

“Jedino Vladan Kovačević nije tu, a ne znam zbog čega jer se nije javio", rekao je Petev na konferenciji za medije za vrijeme Lige nacija, kada je počelo da se "šuška" da bi golman iz Banjaluke mogao da promijeni reprezentaciju.

Interesantno, Kovačević je na šest mečeva Bosne i Hercegovine sjedio na klupi, prvi put još u mandatu Roberta Prosinečkog. Tada je kao rezerva posmatrao mečeve 2019. protiv Finske, Italije, Lihtenštajna i Jermenije, da bi ista situacija bila i u martu ove godine u prijateljskim susretima sa Gruzijom i Luksemburgom. S obzirom da nije imao debi za BiH, i dalje može da promijeni sportsko državljanstvo i to bi FIFA bez problema odobrila.

Kovačević je inače blistao na golu Sarajeva i navodno je bio na meti Crvene zvezde, koja ga je propustila jer ima "zacementiranog" Borjana, dok je poslije partija za Rakov na meti Benfike. Vidjećemo da li može da dobije prostora u reprezentaciji Srbije gdje su još Rajković, Dmitrović, Ilić, Svilar...

Možda će vas zanimati

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Placi

Ajdee Tuki!!!

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC