• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Zmajice" u Antaliji poražene od Maroka

Autor Haris Krhalić

Poraz izabranica Samire Hurem.

 zmajice Izvor: Promo/Fudbalski savez BiH

Marokanke do prednosti dolaze u osmom minutu kad Rosela Ajan odlično reaguje i iskosa sa desne strane loptu šalje u suprotni ugao za vođstvo od 1:0. Gizlan Šebak je u 20. imala dobar pokušaj iz slobodnog udarca sa desne strane, ali je lopta otišla pored gola. Precizna nije bila ni Ajan sa oko petnaest metara u 30. minutu.

Sofija Krajšumović u 32. minutu prolazi po desnoj strani i centrira na prvu stativu za Mejremu Medić koja volej udarcem loptu šalje pored gola.

Maroko prednost udvostručuje krajem prvog dijela. Fatima Tagnaut pogađa stativu, a lopta se odbija do Nesrine El Čad koja je prosljeđuje u mrežu.

U drugom poluvremenu izabranice Samire Hurem su imale terensku inicijativu i posjed lopte na svojoj strani, međutim nisu uspjele da postignu gol iz nekoliko dobrih situacija.

Marija Ana Milinković je u 64' šutirala iz slobodnog udarca, ali loptu odbrambene igračice Maroka odbijaju u korner. Sa ivice šesnaesterca su pokušavale Sofija Krajšumović i Mejrema Medić, a golmanica Khadija Er-Ramiči je u oba navrata bila uspješna. Posljednju šansu propustila je Andrea Gavrić u 84' kad je, nakon ubačaja Adelise Grabus sa desne strane, glavom šutirala pored gola.

"Zmajice" su danas nastupile u sljedećem sastavu: Envera Hasanbegović (46. Indira Faković), Andrea Grebenar (46. Zerina Piskić), Melisa Hasanbegović, Marija Ana Milinković, Maja Jelčić (72. Adelisa Grabus), Selma Kapetanović, Mejrema Medić (82. Andrea Gavrić), Sofija Krajšumović (72. Dajana Spasojević), Amela Kršo (82. Sidnei Japić), Ena Šabanagić, Kloi Japić.

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC