• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KRAJ - GORDAN PETRIĆ PODNIO OSTAVKU! Partizan ostaje bez trenera poslije eliminacije iz Evrope!

Autor Mladen Šolak

Šef struke crno-bijelih odlučio da napusti klub.

 gordan petrić podnio ostavku  Izvor: MN PRESS

Trener Partizana Gordan Petrić podnio je ostavku nakon eliminacije iz Konferencijske lige, objavio je portal "Telegraf".

Šef struke crno-bijelih se navodno već oprostio od fudbalera i povući će se tokom martovske pauze zbog utakmica reprezentacija. Navedeno je da je razlog za tu odluku njegovo pogoršano zdravstveno stanje zbog konstantnog stresa koji je doživljavao prethodnih mjeseci u Humskoj, a koji je kulminirao bolnim ispadanjem iz Evrope u dvomeču protiv Šerifa.

Gordan Petrić stigao je prošlog ljeta u Partizan nakon odlaska Ilije Stolice, sa ekipom je uspio da prođe kroz grupnu fazu Konferencijske lige, a onda je u nokaut fazi stao na prvoj prepreci.

Sa druge strane, u Kupu Srbije njegov tim je doživio bolnu eliminaciju od Radničkog iz Sremske Mitrovice još u septembru, a u Superligi zaostaje velikih 11 bodova za Zvezdom pred mečeve protiv Radničkog 1923 i "vječiti derbi", zakazan za sljedeći petak.

"Još nisam skinuo gaće", rekao je Petrić prošlog vikenda poslije pobjede protiv Spartaka, ali je u međuvremenu poslije eliminacije iz Evrope po svemu sudeći ipak prelomio da je došlo vrijeme za kraj.

Petrić (53) je ove sezone vodio Partizan na 29 utakmica, ostvario 18 pobjeda, uz šest remija i pet poraza. Prethodno je vodio Goricu u Sloveniji i Larisu u Grčkoj, a trenirao je i Rad, Čukarički, Zemun, Sinđelić i Bežaniju.

U Partizanu je bio i pomoćnik Zoranu Bati Mirkoviću u sezoni 2018/19, a u Humskoj je započeo i funkcionersku karijeru, jer je 2007. i 2008. godine bio generalni sekretar kluba, a potom i potpredsjednik do 2009.

Naravno, u Humskoj je devedesetih bio i fudbaler i čak šest sezona je nastupao za crno-bijele i u tom periodu osvojio je titulu prvaka Jugoslavije 1993, kao i dva trofeja Kupa Jugoslavije, 1989. i 1992. Potom je veoma uspješno nastupao i za Dandi junajted i za Glazgov Rendžers.

Dan prije nego što je podnio ostavku, Petrić je u Humskoj rekao da vidi da ima dosta nervoze zbog eliminacije od Šerifa i da želi da sve to preuzme na sebe, čime je stao u zaštitu igrača. Isto je uradio i prije te utakmice, kada je primijetio da mu smeta što se njegovom timu nameće imperativ da nešto mora da uradi zbog finansija kluba i zarade u Evropi. U obje situacije je preuzimao odgovornost i po svemu sudeći to je uradio i ovim činom, kojim je na svoja leđa stavio teret nastao eliminacijom iz Evrope.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC