• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bomba - Lazar odabrao Srbiju, a ne Njemačku! Jedan od najvećih talenata Evrope doletio kod Piksija, među Orlove!

Autor Dragan Šutvić

Lazar Samardžić igraće za Srbiju i oko toga više ne postoji dilema! Oglasio se i Savez!

 lazar samardžić će igrati za srbiju  Izvor: Profimedia

Fudbalski savez Srbije potvrio je da će Lazar Samardžić igrati za Srbiju! Vezista Udinezea rođen 2002. godine prošao je sve mlade kategorije reprezentacije Njemačke, jesenas je takođe igrao za svoju rodnu zemlju, ali će ipak nastupati za "A" reprezentaciju u kojoj će ga dočekati kapiten Dušan Tadić, rekorder Aleksandar Mitrović i ostatak tima.

Ovu veliku pobjedu FSS ozvaničio je na svom sajtu, uz objašnjenje da je selektor Piksi Stojković aktivno pregovarao sa njim od prošlog jleta i ubijedio ga da prihvati poziv.

"Poslije nekoliko mjeseci temeljnih i pažljivo planiranih aktivnosti, a sve sa ciljem da reprezentacija Srbije bude kvalitetnija i bolja kako u predstojećim kvalifikacijama za Evrpsko prvenstvo, tako i u ostalim budućim takmičenjima, epilog pregovora da jedan od najtalentovanijih mladih igrača Evrope obuče dres naše zemlje dobio je pozitivan ishod - Lazar Samardžić prihvatio je poziv selektora Dragana Stojkovića i od marta biće dio najboljeg tima Srbije", objavio je FSS.

"Razgovori koje su vodili selektor Stojković, kao i direktor Stevan Stojanović sa Lazarom Samardžićem i njegovom porodicom intenzivirani su u posljednjih nekoliko sedmica, odnosno od povratka sa prijateljskog meča u Americi. Na kraju, na opšte zadovoljstvo, Samardžić je potpisao saglasnost da će igrati za Srbiju. Preostalo je još da se završi i administrativni dio, odnosno da iz FIFA stigne odobrenje, što se očekuje u narednim danima. Kontakt između Samardžića i Stojkovića postoji još od ljeta prošle godine. Selektor je u avgustu bio na utakmici Milana i Udinezea i praktično od tada prati razvoj talentovanog i perspektivnog fudbalera", saopštio je Savez.

Lazar je rođen u Berlinu, visok je 184 centimetara, a prošao je omladinsku školu Herte, u kojoj je od 2009. do 2020. postao potvrđen kao jedan od najvećih talenata u Njemačkoj. Uslijedio je njegov transfer u Lajpcig, u kojem je proveo godinu, a onda je 2021. napravio pravi potez kada je odabrao Udineze.

Izvor: MN Press/Profimedia

Nastupajući na pozicijama ofanzivnog i centralnog veziste ove sezone je postigao četiri gola i dva namjestio, a predstavnici Saveza i selektor Dragan Stojković Piksi odlazili su u Italiju da ga ubjeđuju da odabere Srbiju - i odabrao je.

Iako je prošlog septembra "usporio" svoj dolazak u Srbiju iako je Piksi i tada potvrdio da će Lazar igrati za "orlove", Samardžić je u međuvremenu ipak postao i ostao čvrst u odluci da nastupa za dedu svojih predaka.

"Orlovi" će dobiti sjajnog vezistu, čiji je talenat zainteresovao i evropske velikane poput Čelsija, Barselone i Juventusa, pa ostaje nada da će njegov debi možda već ovog marta označiti i novi, bolji start reprezentacije Srbije poslije razočaravajućeg nastupa na Mundijalu.

Piksi će imati na raspolaganju Samardžića za start kvalifikacija za Evropsko prvenstvo i za mečeve protiv Litvanije 24. marta u Beogradu i Crne Gore 27. marta u Podgorici. Ti mečevi mogli bi da budu i debitantski za Lazara Vujadina Samardžića za Srbiju.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC