• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lazar Samardžić hoće sa Njemačkom na Evropsko prvenstvo: Šokantna vijest za Piksija, ipak će odbiti Srbiju?!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Mladi fudbaler ima još vremena da donese odluku o reprezentaciji, ali izgleda da mu nacionalni tim Srbije trenutno nije prioritet.

 Lazar Samardžić želi da nastupa za mladu reprezentaciju Njemačke Izvor: Profimedia

Glavna tema u srpskom fudbalu prethodnih dana - Lazar Samardžić. Ofanzivnog veznog fudbalera Udinezea, koji ima srpske korijene, Dragan Stojković Piksi najavio je kao budućeg reprezentativca, ali se mladi fudbaler za sada distancira od toga. Nakon što je rekao da se više osjeća kao Nijemac, Samardžić je njemačkim medijima govorio i o pozivu koji čeka iz Njemačke.

Ofanzivac, koji je u karijeri nastupao za Hertu i RB Lajpcig, želio bi da se naredne godine nađe na Evropskom prvenstvu igrača do 21 godine, u dresu njemačke reprezentacije. Nedavno je izjavio kako se nada da bi mogao da dobije "desetku" na njemačkom dresu, a sada je pokazao da bi volio da bude dio tima narednog ljeta, iako ga Piksi u martu čeka u Srbiji.

"Naravno da se nadam da ću se naći na Evropskom prvenstvu za mlade naredne godine. Radujem se zbog svakog nastupa za Njemačku. Prošle godine sam razgovarao sa trenerom U21 selekcije Antoniom Di Salvom. Rekao je da mu je teško da me pozove ukoliko ne igram redovno u klubu. Zato sam u početku bio samo sa U20 timom, da bi treneri mogli da prate moj razvoj. Tamo sam bio ubjedljiv, pa sam dobio poziv za sljedeće okupljanje U21 selekcije, gdje sam usljed povreda dobio priliku", rekao je Samardžić u intervjuu za "Spox".

Mladi fudbaler Udinezea prethodnih dana bio je glavna meta srpskih medija. O njemu se mnogo pričalo na konferenciji Dragana Stojkovića pred mečeve u septembru, iako nije dobio poziv u seniorsku selekciju Srbije. Po svemu sudeći, taj poziv u ovom trenutku ne bi bio prioritet za Samardžića.

"Nisam se previše zamarao time. Znam da ima upita, ali sam jasno stavio do znanja da sam fokusiran na Njemačku. Još imam vremena da donesem konačnu odluku, za sada razmišljam samo o FS Njemačke. Ponosan sam što igram za njemačku reprezentaciju, ali naravno, ponosan sam i na svoje korijene, a pošto je moja porodica iz Srbije, naravno da se osjećam i kao Srbin", dodao je njemački fudbaler srpskog porijekla.

Podsjećamo, otac Lazara Samardžića je iz Republike Srpske, a u Berlinu je uključen u rad jedinog srpskog fudbalskog kluba u gradu. Lazar je 2002. godine rođen baš u Berlinu, a tokom mlađih kategorija bio je najbolji igrač i kapiten Hertinih selekcija.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC