• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MURINJOVSKI! Alegri nadmudren - može i bez napadača: PROJEKTIL DEFANZIVCA donio veliki trijumf Romi protiv Juventusa

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Tri puta pogađali su fudbaleri iz Torina okvir gola, a na kraju je fenomenalan pogodak Đanluke Manćinija odlučio veliki derbi italijanskog fudbala.

 Žoze Murinjo i Masimilijano Alegri Izvor: EPA/RICCARDO ANTIMIANI/ANSA

Sjajnu atmosferu pred početak derbija 25. kola Serije A napravili su Romini navijači, koji su bili u većini među 64.213 gledalaca na "Olimpiku".

Očekivano tvrd meč odigrali su veliki rivali, a na kraju je jedan gol odlučio pobjednika.

Želio je Žoze Murinjo da iznenadi Masimilijana Alegrija najblaže rečeno čudnom postavom, s obzirom da u timu domaćih nije bilo nijednog napadača (Tami Abraham i Andrea Beloti ostali na klupi). Čak je i Paulo Dibala igrao znatno povučenije, iako se možda očekivalo da Argentinac odigra na poziciji "lažne devetke".

I čini se da je Portugalac uspio u tome.

Nije mnogo toga viđeno u prvih 45 minuta. Jedinu pravu priliku imali su gosti. Danilo je centrirao u 43. minutu, a Adrijen Rabio odlično je šutirao glavom. Ipak, golman Rome Rui Patrisio uz pomoć stative uspio da izbaci loptu u korner, pa se na odmor otišlo netaknutih mreža.

Praktično ni iz čega, Roma je u 53. minutu stigla do vođstva. Defanzivac "vučice" Đanluka Manćini našao se u ofanzivnoj liniji domaćih, kao da ga fudbaleri Juventusa nisu ozbiljno shvatili, a italijanski reprezentativac opalio je po lopti iz velike daljine i matirao nekadašnjeg saigrača Vojčeka Šćesnog.

Očekivalo se da "stara dama" od tog momenta preuzme inicijativu i krene ka izjednačenju, ali izostala je reakcija gostiju iz Torina.

Istina, Huan Kvadrado u 59. minutu uzdrmao je stativu iz slobodnog udarca, Manćini je takođe pogodio stativu sopstvenog gola u 83. minutu, ali sreće za goste nije bilo. Tri pogođena okvira gola bili su praktično sve što su uradili na ovom meču.

Pokušavao je Alegri i izmjenama (Pol Pogba zamijenio neprimjetnog Filipa Kostića), ali promjene rezultata nije bilo.

Ostvarila je Roma petu pobjedu u nizu pred svojim navijačima bez primljenog gola, te tako napravili veliki korak ka ostvarenju cilja - plasmana u Ligu šampiona. S druge strane, oduzimanje 15 bodova kao da je i uticalo na igrače Juventusa i na psihološkom planu, pa teško mogu do evropske elite, ali će do kraja sezone pokušati da uhvate voz za ostale pozicije koje vode na međunarodnu scenu.

VLAHOVIĆ

Dušan Vlahović ni u sedmom meču protiv Rome nije uspio da zabilježi trijumf. Noseći dres Fiorentine, a zatim i Juventusa, reprezentativac Srbije do večeras je šest puta nastupio protiv "vučice", a samo jednom njegov tim je izvukao remi. U preostalih pet mečeva tim iz Rima je slavio.

Koliko su gosti bili frustrirani pokazao je Moaz Kin. Uveo ga je Alegri u igru u samom finišu meča, a nakon samo pola minuta napravio je pravu glupost - šutirao je strijelca jedinog gola Manćinija i zaradio direktan crveni karton.

SERIJA A - 25. KOLO:

Specija - Verona 0:0

Sampdorija - Salernitana 0:0

Inter - Leće 2:0 (1:0)
/Mkitarjan 29, Martinez 53/

Roma - Juventus 1:0 (0:0)
/Manćini 53/

Odigrano u subotu:

Monca - Empoli 2:1 (1:0)
/Ćiurija 19, Ico 67 - Satrijano 51/

Atalanta - Udineze 0:0

Fiorentina - Milan 2:1 (0:0)
/Gonzales 47 pen, Jović 87 - Ernandez 90+5/

Odigrano u petak:

Napoli - Lacio 0:1 (0:0)
/Vesino 67/

U ponedjeljak:

Sasuolo - Kremoneze (18.30)
Torino - Bolonja (20.45)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC