• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zbog finala u Kataru mijenjaju tri pravila! Uvode se novine koje se neće dopasti svim navijačima

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Đani Infantino sprema brojne fudbalske promjene.

 FIFA mijenja pravila fudbala Izvor: Profimedia

FIFA je svjesna da fudbal nije toliko interesantan mlađim generacijama, koje nemaju toliko strpljenja da "dva sata sjede i gledaju utakmicu u kojoj nekad ne bude ni gola", pa je stoga konstantno u potrazi za pravilima koja će doprinijeti da igra postane atraktivnija. Stalno se priča o novotarijama koje plaše tradicionalne ljubitelje fudbala, pa je tako u posljednje vrijeme najviše bilo riječi o štoperici - odnosno o mjerenju izgubljenog vremena.

Za sada, FIFA ne planira da napravi takvu drastičnu promjenu, ali je predsjednik ove organizacije Đani Infantino objasnio da će sudijska nadoknada ubuduće biti znatno duža, kao što je to bio slučaj i na Svjetskom prvenstvu u Kataru.

"Moramo da se borimo protiv gubitka vremena. Vidjeli smo da je na prošlom Svjetskom prvenstvu veliki broj minuta nadoknađen upravo iz tog razloga. Želimo da dodavanje potrebnog vremena bude univerzalno i dosljedno pravilo. Želimo da sve sudije znaju da svako mora da doda izgubljeno vrijeme zbog povreda, izmjena...", rekao je Infantino i potom dodao još jednu važnu stvar:

"Proslave golova ne možemo i ne smijemo da ukinemo. Moraju da se nastave jer to je poenta fudbala, ali moraće se dodati vrijeme koje se gubi. Pravila fudbala su univerzalna i moraju se primjenjivati ​​do kraja i tokom cijele utakmice."

Osim ovoga, FIFA se sprema za još neke promjene. Više neće biti drama ako rezervni fudbaleri uđu na teren dok se postiže pogodak (što je recimo bila drama u finalu Svjetskog prvenstva u Kataru gdje su se žalili i jedni i drugi), dok je još jedno pravilo inspirisano najvažnijom utakmicom 2022. Uvodi se Anti-Martinez pravilo, po ugledu na golmana Argentine koji je ometao fudbalere tokom izvođenja penala.

Takođe, jedno od najvažnijih novina predstavlja i da se ofsajd neće više dosuđivati kada fudbaler primi loptu nakon što je protivnik namjerno igrao loptom, pa čak i ako je to bilo rukom.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC