• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Nije "Džo" trčao da uzme loptu Srbinu..." Selektor Hrvatske 10 godina kasnije: Skupilo mu se "sve hrvatsko"

Autor Milutin Vujičić

Selektor Hrvatske Igor Štimac otkrio je da je Džo Šimunić praktično namjerno udario Miralema Sulejmanija na "Marakani" prije deset godina.

 štimac o startu šimunića nad sulejmanijem  Izvor: MN PRESS

Ove godine navršava se deset godina od posljednje fudbalske utakmice Srbije i Hrvatske koju osim po rezultatu 1:1, pamtimo i po pogibeljnom startu Džoa Šimunića nad Miralemom Sulejmanijem. Zbog jednog od najbrutalnijih startova koje je fudbalski svijet vidio, Šimunić je dobio direktan crveni karton, ali umjesto da se izvini rivalu, godinama kasnije se naslađivao i govorio je da je "Sulejmani bio brz, ali nedovoljno brz".

U međuvremenu, prijale su mu i čestitke mnogih u Hrvatskoj koji su taj start vidjeli kao "herojski", a njegov tadašnji selektor Igor Štimac je u podkastu "Inkubator" između redova kazao i da ima osjećaj da je Šimunić išao s namjerom da povrijedi Sulejmanija.

"Šimunić? Pokopao me je...", nasmijao se Igor Štimac dok je govorio na ovu temu: "Kad sam vidio da je krenuo na Sulejmanija, pala mi je zastavica na oči. Nije trčao da njega stigne i uzme mu loptu, trčao je toliko da bude kratak da može da ga pogodi. Njemu je sve 'ono hrvatsko' došlo u glavu, vidio je metu, uokvirio je metu i gledao je kada da stigne. To je bilo čišćenje gadno, nije bilo lijepo".

Govoreći o samoj utakmici, Štimac je rekao da je tada bilo "ružno" biti selektor Hrvatske, pošto vjeruje da je njegova ekipa imala sve u svojim rukama i da je mogla da pobijedi Srbiju u Beogradu.

"Imaš kontrolu i treba da dobiješ utakmicu i onda iz situacije gdje nemaju da nas prođu, dobiješ gol glavom iz kornera preko Mitrovića i onda sa igračem manje igraš. I to je došlo iz našeg kornera. Ružno izgleda na kraju sve, trebalo je komforno da završimo tu utakmicu", naveo je Štimac.

Bivši selektor Hrvatske, koji je imao i buran odnos sa Sinišom Mihajlovićem, tada na klupi Srbije, sjetio se i da je i kao fudbaler imao nastup protiv Jugoslavije. Ističe da je potpuno drugačije...

"Ne može to da se poredi. Ti kada si igrač, onda vodiš računa o sebi da dovedeš se u funkciju da pomogneš timu. Ako si taj koji može da utiče na druge, onda još bolje... Ali kao trener, moraš da uđeš u glavu 25 momaka. Moraš da čitaš njihov govor tijela i da vidiš ko je pravi za tu utakmicu. Tu je sve do karaktera. U tim utakmicama nema ljepote, karakter dobija utakmicu. Ja sam za tu utakmicu dva mjeseca prije nazvao Olića i rekao da se pripremi za meč u Zagrebu. Imao sam dogovor sa Olićem da bude na raspolaganju kada mi mislimo da treba i rekao je da nema problema. Znao sam da je to utakmica za njega. I koga sam stavio? Mandžukića i Olića, pa smo presingom doveli njihovu odbranu doveli do problema, a imali vrhunsku odbranu sa Subotićem, Nastasićem, Kolarovim i Ivanovićem. Pravili su greške i dali smo im dva gola. To je apsolutno najdraža pobjeda u karijeri. To je nama i jedina pobjeda protiv njih", poručio je Štimac.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC