• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Oglasio se Ajaks - Tadić će nositi traku sa duginim bojama!

Autor Dragan Šutvić

Ajaks je potvrdio da će Dušan Tadić predstojećeg vikenda nositi dugine boje na kapitenskoj traci, odnosno da će podržati kampanju "OneLove".

 tadić nosi kapitensku traku u duginim bojama  Izvor: Profimedia

Kapiten fudbalske reprezentacije Srbije i Ajaksa Dušan Tadić nosiće predstojećeg vikenda kapitensku traku u duginim bojama, iako se prvo u medijima pojavila informacija da neće. Portparol "kopljanika" je objavio da se Ajaks pridružio kampanji pokreta "OneLove" iz Holandije koji je 2020. godine osnovao Fudbalski savez Holandije. Za cilj ima da se bori protiv svake vrste diskriminacije, ali s naglaskom da se prije svega iskorjeni rasna i LGBT+ diskriminacija.

"Da, Dušan Tadić će nositi kapitensku traku 'OneLove' predstojećeg vikenda kao i ostali kapiteni u našim timovima. Ajaks je protiv rasizma i svake vrste diskriminacije, tako da želimo da pružimo podršku", rekao je portparol Ajaksa uoči meča s Fejnordom, dok u klubu iz Roterdama još nisu dali signal da će Orkun Kokču isto učiniti.

Prethodno je Dušan Tadić bio pod "paljbom" holandskih medija jer nije nosio traku u znak podrške povrijeđenima i porodicama stradalih u zastrašujućim zemljotresima u Turskoj i Siriji, iako je Ajaks na drugačiji način odlučio da pomogne oštećenima donirajući novac. Takođe, Tadić je nekoliko mjeseci prije toga bio u centru pažnje jer je samo jednu utakmicu nosio traku u bojama ukrajinske zastave, pa je i to bio povod da ga mediji napadnu.

Podsjetimo, kapitenske trake sa amblemom "OneLove" bile su tema i uoči Svjetskog prvenstva u Kataru kada su pojedine reprezentacije postigle dogovor da će nositi njihove trake, da bi potom FIFA reagovala i dala posebna upustva kapitenima kako bi izbjegla pojavljivanje "duginih boja" u vrlo restriktivnoj državi kakva je Katar.

Podsjetimo, Ajaks je dolaskom Džona Hejtinge napravio odličnu seriju i ponovo se uključio u borbu za šampionsku titulu, tako da su sada na samo tri boda daleko od Fejnorda. Nadaju se da će ih "uhvatiti" već 19. marta na "Johanu Krojfu".

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC